[隨身碟] SanDisk CZ73 Ultra Flair USB 3.0 64GB Flash Drive 速度測試

聽聞記憶體類產品大跌價,今日落到灣仔腦場相熟鋪望望想買返隻大容量少少嘅USB手指。果然記憶體都平咗好多!本來想買返之前用過寫入速度還可的SanDisk Ultra USB 3.0。望望吓見到呢隻64GB金屬殼又只係貴十零蚊嘅SanDisk Ultra Flair USB 3.0,於是就買嚟試吓。

上HKEPC都見到已經有速度測試,但返到屋企都急不及待自己試一下。用AS SSD見Read有>110MB/s,Write有>40MB/s,算中規中矩。一句講晒,呢個價錢($118)算好抵用。

蓋都慳番

見到你個test姐係我果隻都正常啦

幾錢先???

見到你個test姐係我果隻都正常啦
wgpoon 發表於 2016-4-5 21:16

差不多啦,我見呢個網都係咁上下。

幾錢先???
macis 發表於 2016-4-5 21:17

$118,貴過SSP少少

慢速Format做exFAT後再試

Ultra Flair 64GB exFAT.jpg

聽聞記憶體類產品大跌價,今日落到灣仔腦場相熟鋪望望想買返隻大容量少少嘅USB手指。果然記憶體都平咗好多 ...
Godwin.S 發表於 2016-4-5 21:07

同128 差好遠下喎. 咁抄野既速度係咪stable 均速都有40幾?

同128 差好遠下喎. 咁抄野既速度係咪stable 均速都有40幾?
556556bt 發表於 2016-4-6 21:02

喺AS SSD測試入面,我見佢個數都一直喺40MB/s以上跳。128GB版本確係比64GB快!

喺AS SSD測試入面,我見佢個數都一直喺40MB/s以上跳。128GB版本確係比64GB快! ...
Godwin.S 發表於 2016-4-6 22:07

有無試過抄大file? 因為呢D benchmark 都有D bias.. 不過40 幾真係有D 慢.