[記憶卡] 好多牌子嘅128G micro sd平過300蚊!

今日去黃金睇過,silicon power、adata、kingston、fujimax、verbatim嘅128G micro sd嘅售價都低過300蚊,其中幾款仲係read speed >= 80MB/S,好似好抵諗。
不過見到64G嘅售價已經不足100蚊,又有啲猶疑128G目前售價到底係咪真係算抵……

一分錢一分貨呀朋友,我買左張S字頭299,讀就70,寫就慢到嘔,因為我係俾player用,所以寫就唔太重要
uncle3有張5百幾,果張就快

一分錢一分貨呀朋友,我買左張S字頭299,讀就70,寫就慢到嘔,因為我係俾player用,所以寫就唔太重要
uncle3有張 ...
dirtyman1984 發表於 2016-5-4 23:52

對速度要求唔高,目前手機用緊adata 64G C10 UHS-I,player用toshiba 16G C10 UHS-I,win tab用adata 32G C10 UHS-I,都算夠用,用落唔覺得特別慢。家中電腦都係USB 2.0,張卡再快都冇用…

SSD / Flash跌價快,買夠用就算

回復 3 #hk133

C10∼64GB  $95

128GB 應該 $200 先合理 !

回復 hk133

C10∼64GB  $95

128GB 應該 $200 先合理 !
imax 發表於 2016-5-5 13:25

笑死人咩

笑死人咩
arwah1234 發表於 2016-5-7 20:27

或者人地部手機插到兩張 mSD 呢

或者人地部手機插到兩張 mSD 呢
Miipp 發表於 2016-5-11 20:28

有啲音頻播放器可以插兩張mSD,但手機我就未見過哩種設計……