[記憶卡] *** 64GB EVO+ microSDXC 求其測試

最近啲 microSD 好似好低玩,我對上一次買要 $2XX 64GB,啱啱入左 2 張三叔 64GB EVO+~10 年保 + MIK
求其分享下個 speed test(unitek USB 3.0 card reader)
(另買時發現某 K 字頭牌子好似仲低買,又係 80R,仲跟 SD adapter 同永久保,好似係 MIT,平依張廿幾蚊,得閒可能買番張玩下)
P.S. 等緊 128GB 跌到 $250 以下~

Write 實際上到 30MB/s,一般 2X MB/s(HDD to microSD)

亂入:求其測試之 RAM disk~

Ching 可否求其講埋幾錢入手

回覆 2# Miipp

$124 一張~

回覆  Miipp

!@$ 一張~
jasonfoknxu 發表於 2016-5-12 00:04

可否唔好玩用手機/tab 上網的人

點解燒儲區特別多火歸派

回覆 4# Miipp

Sorry,已改~
(順使講埋:上面提到果張某 K 字頭嘅 microSD 係 $99)

good cp

SANDISK ULTRA 80MB READ 同呢張比 WRITE. 邊張快D?

你呢兩張淘返黎?

回覆 7# lemonyeung

冇試過 SanDisk,估計差唔多,但近年佢啲 microSD 好似嘛嘛~
依 2 張係香港買,香港貨都係簡體字...

回覆 8# jasonfoknxu

THANKS.
聽日幫人買張64GB FOR SAMSUNG S7 用

雖然佢都無咩要求, 諗緊買呢張定SANDISK UTRA (幫佢過DATA 先發現佢用緊張CLASS 4)

邊間買??

回覆 9# lemonyeung

琴日周圉格過價,「A 等級」同「Big one」都係依個價,其他好似都係貴少少 only~
MK 好似有間 $120,不過我冇去果邊,我唔肯定...