[記憶卡] 果d所謂"高耐久度錄像監控"記憶卡有冇根據的??

請問果d所謂"高耐久度錄像監控"microSDHC/microSDXC 記憶卡有冇根據的??

見佢得20m出入, 其他果d 3x, 4x, 8x, 佢話可"為持續錄製 1000 小時而製造"係咪真係come用d?? thanks
e.g:
https://www.sandisk.hk/home/memo ... h-endurance-microsd

請問果d所謂"高耐久度錄像監控"microSDHC/microSDXC 記憶卡有冇根據的??

見佢得20m出入, 其他果d 3x, 4x,  ...
惡魔城城主 發表於 2016-10-31 17:09

保養年期只得兩年

保養年期只得兩年
computer1975 發表於 3-11-2016 23:40

反而其他牌話有永保, 咁即係玩野啦....

我結果買番kingston class10+u1 64gb, 在車cam用 (見今期係台仔)

反而其他牌話有永保, 咁即係玩野啦....

我結果買番kingston class10+u1 64gb, 在車cam用 (見今期係台仔) ...
惡魔城城主 發表於 2016-11-4 16:16

比錢買寫入>=60MB/s,那些卡好大可能是用MLC,其它慢卡大部份都是TLC貨

回覆 3# 惡魔城城主

邊有永保

回覆  惡魔城城主

邊有永保
cpop 發表於 5-11-2016 19:42

我唔知, 我在ssp買時有標明, 上代理度睇都係咁寫

比錢買寫入>=60MB/s,那些卡好大可能是用MLC,其它慢卡大部份都是TLC貨
computer1975 發表於 4-11-2016 23:32

我只係買左"講"80MB/s果張

回覆 6# 惡魔城城主

咁咪當有