[光碟] Verbatim BD-R DL 50G

Verbatim BD-R DL 50G.jpg

請問那位兄弟知道香港那裡可買到 Verbatim BD-R DL 50G 單碟裝?  約幾多錢一只?

回覆 1# patmb

係SSP黃金一D細鋪好似見過,不過唔平,反而我最後上森林價格,係日本森林買50GB,連轉運費都只係同香港買25GB差唔多。 you can 格格價Online.
hope can help

係SSP黃金腦場地牢見過有, 記得好似要成$40~50(吾係好肯定)一隻,而且只有Verbatim一種牌子, 反觀係日本就乜野牌子都有50G碟(Panasonic,Sony,Maxell,TDK等等).

好的,多謝以上兩位。
我曾經也到SSP找過,只見過10碟裝....  單碟裝的就見過Sony,好貴....  試就再找找。
淘X有,人仔約25,可以接受。

上amazon買日本野,又平又低
淘寶買錸德BD50仲平,$6.3,但大陸野.....

回覆 4# patmb

請問一隻 50G 要花多少時間燒?

回覆  patmb

hongkongfun 發表於 2016-12-27 19:11

未買到 DL 50G 碟,未燒過,暫時未知.....  估計可能要 45min

回覆  patmb

hongkongfun 發表於 2016-12-27 19:11

2x 燒 1.5小時 check 1~1.5小時
慢但會穩陣D,臨瞓攪最好

之前係新高登見過

新高登賣碟間鋪幾個月前摺左,摺前買2送1,算幾平