[記憶卡] [測試]SanDisk 128GB Extreme V30 600x microSDHC UHS-I U3 4K 90R 60W

SanDisk 128GB Extreme V30 600x microSDHC UHS-I U3 4K 90R 60W MB/s

買左一試

更新

速度好好
請問買左幾多錢?

速度好好
請問買左幾多錢?
HONG-BAC 發表於 2017-1-20 13:54

旺電3樓$422
當然price網有更平

有無大 files 實測速度?

而家好多卡有 buffer, atto 寫唔爆測唔到真 write speed

有無大 files 實測速度?

而家好多卡有 buffer, atto 寫唔爆測唔到真 write speed
Miipp 發表於 2017-1-23 08:57

過file目測max 寫 62-63mb

細file個寫入速度,係個sw有bug定係厘張卡係for 大file高速寫入讀取?

細file個寫入速度,係個sw有bug定係厘張卡係for 大file高速寫入讀取?
akitohk 發表於 2017-1-23 23:10

尼層唔知
個test結果係咁

我都啱啱喺旺電3/F買左呢張卡, 不過個 test result 差好遠   係唔係張卡有問題呢 ?
P.S. 我係用我個機箱(CM Silcenio)個 card reader 試既, 之前未用過, 有冇問題都唔知。

ScreenHunter_01 Jan. 27 17.11.jpg

我都啱啱喺旺電3/F買左呢張卡, 不過個 test result 差好遠   係唔係張卡有問題呢 ?
P.S. 我係用我個 ...
eh123456 發表於 2017-1-27 17:24

我card reader 係transcend TS-RDF8W 3.0
或者你買錯
又或者你test係usb 2.0
靜係read都唔應該咁慢 似usb2.0多