有幾多師兄師姐用緊hp mini 5101?

夠唔夠數開返個獨立thread?

點都好我up下野先..
1. 上hp官網做登記時發覺原來有幾款5101.. 我估o係u program買o既全部都係 "energy star" 版.. 部機係有 energy star o既貼紙o既 (有錯請指正)
2. 估唔到個靚靚機殼咁易痴住指模, 我今朝用冇香味冇酒精成份o既濕紙巾抹過, 再用眼鏡布抹, ok喎!
3. 舊4-cell電都頂得幾耐, 唔知係咪energy star版o既機會慳電d?
4. 朱古力鍵真係冇得頂, 同用原size kb感覺差唔多
5. 1076*600 resolution對我黎講已經好好.. (可能冇用過1388*768機o既關係), 凈係尋晚改msn messenger setting果陣show唔到"ok"/ "cancel" 個tab..
6. 用左兩日, 唯一係睇youtube片時勁窒, 其他都好順.. 我冇用黎打機呀不過
7. 1.3kg 拎上手唔算好輕.. 唔知1.12 o既netbook感覺又如何呢?
8. 用mon貼好唔好呢? 會唔會反光? 唔反光mon貼有幾貴?

管理員按 :
標題經過修改 , 請見諒

1.) 不希望有揮手文章
2.) 隨時歡迎大家開獨立主題

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

youtube未開過,不過睇sopcast就無窒

之前未用過netbook,唔知點解一插vga cable就即時轉左個resolution(好似低左),一抆走就變返1366*768,我想問係咪正常?

原帖由 rayngwm 於 2009-8-27 09:42 發表

點都好我up下野先..
1. 上hp官網做登記時發覺原來有幾款5101.. 我估o係u program買o既全部都係 "energy star" 版.. 部機係有 energy star o既貼紙o既 (有錯請指正)
2. 估唔到個靚靚機殼 ...

Hello...

5101, 2G, changed to Ocz V SSD 128G

i am also a user of 5101

netbook 上網用eboostr 同ramdisk 會有好大效果 ,youtube 冇可能會窒掛..除非你係睇高清

我都係5101既用戶 哈哈
我係百記買既
但都有 Energy Star wo 唔係部部都有既咩? ._.

請問如果係百記果d買, 係幾多cell 電同有幾多年international warranty?
同埋跟機果條1gb ram 係咪ddr2 800?
thanks

原帖由 they 於 2009-8-27 13:13 發表
請問如果係百記果d買, 係幾多cell 電同有幾多年international warranty?
同埋跟機果條1gb ram 係咪ddr2 800?
thanks

6 cell 一年 Ram就唔知 但係就算去到800都好...
佢都自動去返667

原帖由 rayngwm 於 2009-8-27 09:42 發表

點都好我up下野先..
2. 估唔到個靚靚機殼 ...

我試過睇youtube片 冇樓主有的問題.......