其實$3500既notebook同netbook性能差別大嗎???

原帖由 jfb 於 2009-9-9 21:43 發表
其實$3500既notebook同netbook性能差別大嗎???

平心而論,性能差別大到你唔信

原帖由 jfb 於 2009-9-9 22:00 發表
咁點解d人會買netbook?

$3500 notebook 得幾個model
仲有電用得2 hrs 左右
但係netbook 有4+ hrs
notebook 又會重d ...
主要都係甘原因

原帖由 jfb 於 2009-9-9 22:00 發表
咁點解d人會買netbook?

因為已有2部c2d+獨顯nb係屋企用,netbook只係for出街用吓!!

原帖由 bowieksh 於 2009-9-9 22:46 發表

因為已有2部c2d+獨顯nb係屋企用,netbook只係for出街用吓!!

Netbook出街用真係無敵正..

原帖由 strivekin2 於 2009-9-11 15:12 發表

Netbook出街用真係無敵正..

我考慮緊買部帶去旅行...

好多人都問過呢個問題(包括身邊朋友或係呢到發post)
其實netbook我覺得$3000以下先係一個可以接受價。
$2500左右係一個合理價
$3500不如比多500搵$4000以下既notebook(除非你囉出街)
netbook最好要有以上先決條件既人先好買
1. 屋企己經有一部destop
2. 要經常出街用電腦

唔係既話不如去買部iphone或notebook好d

原帖由 alneiant 於 2009-9-11 16:36 發表
好多人都問過呢個問題(包括身邊朋友或係呢到發post)
其實netbook我覺得$3000以下先係一個可以接受價。
$2500左右係一個合理價
$3500不如比多500搵$4000以下既 ...

3.錢多