聽聞intel 黎緊出新一批atom... 又撞正近電腦節..

我宜家係完全唔夠膽出手.........
陣間買d 野過幾日發覺買貴左 幾百蚊
=.= 我諗會嬲到爆炸都似

其實有無可能???

一年幾個電腦"節", 有乜0野 product launch 唔撞正?

咁我反而著眼左 落新atom 出
舊果批 喪跌, ... 跌2-3百我已經覺得差好遠

宜家... d 機聞聞地 整部n270 .. 都2.5k up ... 完全唔岩價位..
又唔係大mon 又唔係勝..

多dd 野又整你幾百.. 直情完全濫哂...

所以唔夠膽出手至黎問下 各位師兄\-_-/

原帖由 taurustai 於 2010-1-9 15:07 發表
咁我反而著眼左 落新atom 出
舊果批 喪跌, ... 跌2-3百我已經覺得差好遠

宜家... d 機聞聞地 整部n270 .. 都2.5k up ... 完全唔岩價位..
又唔係大mon 又唔係勝..

多dd 野又整你幾百.. 直情完全濫哂...

所以唔夠膽出手至黎問下 各位師兄\-_-/

新0既 Atom 都唔係快好多, 亦唔係慳得好多電, 舊 atom 跌極有個譜
再講, 山寨 netbook 可以平到 under 2k, 但牌子 netbook (如 Asus 某 ION 機) 要去到 4.xk, 你想點"等"?

咁睇黎都係放返個FOCUS .. 落電腦節睇佢點 放D 貨算..
姐係新一代 ATOM 既效能
無我講到會 咁大影響?

其實會去到幾多GHZ?_? ... 係咪雙核ATOM 再加強ONLY? 因為比較小睇到相關消息所以真係咩都唔知...

原帖由 taurustai 於 2010-1-9 14:54 發表
我宜家係完全唔夠膽出手.........
陣間買d 野過幾日發覺買貴左 幾百蚊
=.= 我諗會嬲到爆炸都似

其實有無可能???

你呢世都唔洗用電腦啦,咁都驚一餐…
仲有你開咁多個POST都唔知你想點,
一時又話國產野唔好,一時又話大牌子貴,
一時又話等陣間買d 野過幾日發覺買貴左 幾百蚊
一時又話等電腦節平先買,
依家又話電腦節買又怕出新野怕買貴左,

你都幾好笑下~

原帖由 taurustai 於 2010-1-9 15:22 發表
咁睇黎都係放返個FOCUS .. 落電腦節睇佢點 放D 貨算..
姐係新一代 ATOM 既效能
無我講到會 咁大影響?

其實會去到幾多GHZ?_? ... 係咪雙核ATOM 再加強ONLY? 因為比較小睇到相關消息所以真係咩都唔知...

出0黎出去都係 1.6 max, 除佐慳電慳電再慳電 (但其實唔係好多), 你都唔好估佢短期內會有咩"突破", 俾多少少上 CULV 無咁嬲

原帖由 JT2106 於 2010-1-9 15:30 發表

你呢世都唔洗用電腦啦,咁都驚一餐…
仲有你開咁多個POST都唔知你想點,
一時又話國產野唔好,一時又話大牌子貴,
一時又話等陣間買d 野過幾日發覺買貴左 幾百蚊
一時又話等電腦節平先買,
依家又話電腦節買又怕出新野怕買貴左,

你都幾好笑下~

個個咁有米就無咁concern la 
唔想做水魚都有問題?

原帖由 tunster 於 2010-1-9 15:31 發表

出0黎出去都係 1.6 max, 除佐慳電慳電再慳電 (但其實唔係好多), 你都唔好估佢短期內會有咩"突破", 俾多少少上 CULV 無咁嬲

culv 做到3k 左近?....
culv 好似勁貴...4..5 k 咁上嫁喎?_?

原帖由 taurustai 於 2010-1-9 15:36 發表

個個咁有米就無咁concern la 
唔想做水魚都有問題?

唔駛"唔想", 買任何電子0野都做硬水魚, 有幾多機係會"升值"? (被炒起唔計)