請評 Aquaduct 360 XT 外置水冷系統

我做 research 去到德國d 網站, 見到呢個德國仔Aquaduct 360XT ( 圖1).
佢好似幾好, 全套包括360 排(Airplex pro), 3 x 120mm 扇 (Airstream 1200rpm max 24dbA), 6 x 溫度sensors, flow meter, shutoff valves, waterlevel indicator, Eheim 泵, reservoir with passive cooling, 喉, 咀, 濃縮coolant, 專門software for control...等), 唯一唔包係水冷頭+distilled water.
外型正 (配裸跑架仲更加型 ), 效能唔錯 (呢度有大解剖 review: ht  tp://www.pcper.com/article.php?aid=554 ), 德國人d design + 手工都有水準 .
個software 控制型到爆! (圖2-7  呢d 只係一部分 software 功能)
似乎啱我呢d 新手用   (我只要揀個頭就得)

各ching們對呢個德語仔有乜評價?  請盡訴心中情.
1 -Aquaduct 360.jpg
2-aquasuite 1.jpg
3-fans control.jpg
4-sensors settings.jpg
5-led settings.jpg
6-pump and level.jpg
7-flow control.jpg

好似幾正....
唔知要幾錢同效能如何?
(早知有就唔洗自己整....(自己都整咗果相似的 ))

原帖由 amoslee 於 2009-8-25 23:20 發表
好似幾正....
唔知要幾錢同效能如何?
(早知有就唔洗自己整....(自己都整咗果相似的 ))

~HK4400

原帖由 highflyer 於 2009-8-25 23:29 發表

~HK4400

....
嘩...
1 D都唔平......

原帖由 amoslee 於 2009-8-25 23:35 發表

....
嘩...
1 D都唔平......

你去睇下個大解剖, 就知內裡係乜乾坤

排似唔算厚......我估效能一般般.

偏重追求外形、擺設、高操控感 / 華麗介面.

$4.4k 甘左 d...

呢隻係要訂造嘅 加多D錢上6隻120嗰款仲正

6隻120?
有無圖睇下?
我search唔到

係咪有mark II、 mark III...? 而就係6X120版?

原帖由 Seor 於 2009-8-26 00:29 發表
呢隻係要訂造嘅 加多D錢上6隻120嗰款仲正

speakers, 可以夾埋套 hi-fi, 電視個 look~

原帖由 CWPP 於 2009-8-26 00:43 發表

speakers, 可以夾埋套 hi-fi, 電視個 look~

wow....
肯定貴之餘....效能唔知點呢?