[分享]自制水塔

詳細效能遲D補上,

初步:
3X GTX285 Furmark 1.7 full load 600sec: 59C、52C、56C
因只得C0 CPU,4G (191X21)要1.38V,温度只可keep往60C~62C左右。 (希望遲D可用D0 CPU試下)

請指教

我一睇仲以為紅綠燈

原帖由 oldwatch 於 2009-8-26 02:01 發表
我一睇仲以為紅綠燈

哈!友壇又係有網友咁講
其實因為有多紅蝠及wing12,所以咪有喱個紅綠燈的構思囉....

其實個效果明唔明顯,用咗22把fan
仲有點插咁多把? 只係見到2個fan controller total 10個頭
同埋最想問既係嘈唔嘈,同食咗幾多電

原帖由 yohoman0000 於 2009-8-26 02:29 發表
其實個效果明唔明顯,用咗22把fan
仲有點插咁多把? 只係見到2個fan controller total 10個頭
同埋最想問既係嘈唔嘈,同食咗幾多電

其實個效果明唔明顯就唔知....我只不過係橫掂D風扇有多,就索性百鳥歸巢炒賣1碟姐...
點插咁多把?你見到個水塔背有2個fan controller?好洗得黎又有燈,所以D風扇是可以教大細或全關都得。
其實total有30把扇( !),加2個D5、光管,全由另外1個火牛負責,安裝在case上。
因為全部都係靜音風扇,噪音可接受

原帖由 amoslee 於 2009-8-26 02:40 發表

其實個效果明唔明顯就唔知....我只不過係橫掂D風扇有多,就索性百鳥歸巢炒賣1碟姐...
點插咁多把?你見到個水塔背有2個fan controller?好洗得黎又有燈,所以D風扇是可以教大細或全關都得。
其實total有30把扇( !),加2個D5、光管,全由另外1個火牛負責,安裝在case上。
因為全部都係靜音風扇,噪音可接受

幾多隻排?

原帖由 bb8388 於 2009-8-26 02:43 發表

幾多隻排?

2隻TC PA120.3 +1隻BlackIceGTX120 -> CPU+MB+Mos
2隻TC PA120.2 + 2隻BlackIceGTX240 -> 3XGPU
(in parallel)

原帖由 amoslee 於 2009-8-26 02:46 發表

2隻TC PA120.3 +1隻BlackIceGTX120 -> CPU+MB+Mos
2隻TC PA120.2 + 2隻BlackIceGTX240 -> 3XGPU
(in parallel)

嘩!好多隻 你粒C0能不能200x20

所用的風扇有:
Wing12 X 8
紅蝠 X 10
白蝠 X 3
NoiseBlocker XL2 Rev 2.0 X 2
NoiceBlocker TFC X 5
NoiceBlocker MultiFrame X 2

原帖由 bb8388 於 2009-8-26 02:48 發表

嘩!好多隻 你粒C0能不能200x20

1.38V都唔得....
希望遲D揾到粒好D的U....