4890 想加水泠

我D隻黎 係唔係 公版

ocqq 有以下3 隻 可以用到嗎?
EK 4890 水冷頭 (Acetal黑面 Nickel電鍍)

EK 4890 水冷頭 (Acetal黑面)

EK 4890 水冷頭(膠面)

如果可以你們覺得用Acetal黑面好定膠面好?   
Acetal黑面是不是全金屬 ?.? 如果是金屬應該比膠面更好吧?
如果去門市買會多少錢?

呢個水冷頭分分鐘貴過你張card.....

我都係行4890.  而家idle 34度.  load 完DMC4testing大約加5度左右.

原帖由 cdcdcdcd123 於 2009-9-3 00:03 發表
我D隻黎 係唔係 公版

ocqq 有以下3 隻 可以用到 ...
如果可以你們覺得用Acetal黑面好定膠面好?   
Acetal黑面是不是全金屬 ?.? 如果是金屬應該比膠面更好吧?
如果去門市買會多少錢?

你知唔知 什麼 是 ACETAL  ( 乙縮醛 ) 或 POM ( 聚甲醛 );俗稱塑鋼 ( 塑膠鋼 )

原帖由 ngszewai 於 2009-9-3 01:00 發表
呢個水冷頭分分鐘貴過你張card.....

我都係行4890.  而家idle 34度.  load 完DMC4testing大約加5度左右.

個block都係一千蚊度o者,張咭仲貴少少~~~~

原帖由 K_C_ 於 2009-9-3 10:11 發表

個block都係一千蚊度o者,張咭仲貴少少~~~~

但玩得水冷就唔係睇價錢ga啦
不過冇升級空間,而且放2手都難
真係值得考慮有冇必要買專用頭
再唔係可以考慮買萬用頭
類似 Enzotech VGA-IB

原帖由 jeff_extergo 於 2009-9-3 11:25 發表

但玩得水冷就唔係睇價錢ga啦
不過冇升級空間,而且放2手都難
真係值得考慮有冇必要買專用頭
再唔係可以考慮買萬用頭
類似 Enzotech VGA-IB

Display block係最花$$.....
上得水即係有要求,可能加多張,又可能好快又換咭~~
到時就very 甘~~~~

好在我唔打PC game~~~

原帖由 K_C_ 於 2009-9-3 11:33 發表

Display block係最花$$.....
上得水即係有要求,可能加多張,又可能好快又換咭~~
到時就very 甘~~~~

好在我唔打PC game~~~

但用呢隻又要解決ram同mos既問題

我用東遠呢件.  RMB290