各C兄有問題解決唔度幫幫手

CPU MOS X2
3個block D 喉點搞....
有轉就折喉

早知唔買佢地
買完有排煩

咁樣得唔得??

CPU block似乎擰轉90度會易搞d~~

原帖由 M1167 於 2010-1-9 10:51 發表

CPU MOS X2
3個block D 喉點搞....
有轉就折喉

早知唔買佢地
買完有排煩

個block D 喉點搞

回覆 1# 的帖子

我都係buy k2t4兄個做法

K2t4兄的做法CPU去供電位太近了.
我的做法是這樣.

我的底板做法.

想知道ching 除左玩cpu, mos, nb 有冇玩vga?
另外我見你有2個bridge block, 係咪打算sb 都上水?

小弟用緊maximus formula (x38) 都係p5q layout
我個setup唯一唔同就係用一體化n/sb 同多左個ram block, 行法如下 (相要返到屋企先post到):

loop 1
rad > ram > mos (最頂果個)> cpuremarks: rad 同pump 都係下層 (lian li a10)

loop2
pump> vga > n/sb > mos > radremarks: rad 係機背, pump 係vga 對下位置

lee 兩條loop係我玩左成年半水慢慢修正出黎, 中間改水道最少都有4-5次 (單雙loop 都玩過)
成條loop最"kick"手就係cpu/mos 果個豬腸位,
所以我最latest果個version 係分開2個mos block係唔同loop

另外我之前都試過nb/sb 2個block黎行 (同你一樣都係用ek)
不過水道好難走, vga 同 sb 太近
出黎個look 唔好得, 後來bp出左n/sb一體化 點曬

My水冷list:
CPU: aquacomputer cuplex XT di
MOS x2: MIPS ASUS x38/48 mosfit cooler (nickel)
N/SB: bitspower black freezer AIX48NSB
VGA: EK-FC285GTX SLI (nickel coated)
RAM: tailor made by eddie
RES: aquacomputer aquatube
PUMP x2: DDC 3.2 + XSPC top
RAD: thermochill 120.2 , 120.3 (both old version)
Controller: aquacompter aquaero

C hing,我就咁樣做:

因我用4分喉,比較粗,會難走D,不能走得太複雜。
如果怕條喉會摺可加彈弓,但有C Hing話會影響水道無咁順,喱層小弟就唔知啦。
希望幫到手

P5Q lee種layout 係點都唔會行得順... 只可以被重就輕, 唔好太多大上大落就算...
我未行2條loop果陣同你行法都係一樣

另外我見意用3分薄喉 出黎果look 會好睇d