請問 5.25" 水箱 好用嗎?

加水/ 排氣/ 放水  會唔會好麻煩 ? 你地會點搞?

###  本人想換水箱, 未選擇到.  

回復 1# Frankie007

如果好似XSPC o個d,要拆縲絲趟出o黎至加到水,我覺得比較煩~~~

加水/ 排氣/ 放水  會唔會好麻煩 ? 你地會點搞?

###  本人想換水箱, 未選擇到.   ...
Frankie007 發表於 2010-1-19 11:43

我覺大部份5.25''都唔太方便...要 型 就另論
見你近期又想搞d野...
查實你而家用咩箱?? 會行幾多條既水道??

我覺大部份5.25''都唔太方便...要 型 就另論
見你近期又想搞d野...
查實你而家用咩箱?? 會行幾多條既水道 ...
kmanso 發表於 2010-1-19 12:03

都係單水道.

我用a10,  想張個 水箱放上層, 或pump 和水箱放上層

hi
XSPC水箱小弟在用,可以比到幾個意見你
1. 搞到D喉會飛天
2. 入水時需拆面板
3. 盡量揀入水位個窿大既, 方便個漏斗頭入, XSPC已經係

hi
XSPC水箱小弟在用,可以比到幾個意見你
1. 搞到D喉會飛天
2. 入水時需拆面板
3. 盡量揀入水位個窿大既,  ...
simplekk 發表於 2010-1-19 13:27

hi,

你果隻, 我都有諗架

唔駛用轉輪果隻喎... 果隻唔好諗...
係XSPC單光驅果隻就岩

我換水算方便, 由於隻聯力a70, 個前面板易拆, 5.25D位又易拆, 我自己入水就好方便

相機唔係度, 唔係影到比你睇就一清二楚

都係單水道.

我用a10,  想張個 水箱放上層, 或pump 和水箱放上層
Frankie007 發表於 2010-1-19 13:05

咁你留位係下層又有搞作??

咁你留位係下層又有搞作??
kmanso 發表於 2010-1-19 14:23

無架, 下面通風D, 或許買多個120.2排 (NOW 用緊120.3)

現在套水行法如圖, VGA 沒有行水.  冷排為抽風

###  上層有兩格5.25" 空左