水冷入手問題

因近日入手了,一顆2500K,打算玩OC,摸頂,但又唔知買一體式水冷定係DIY好,所以想Ching幫手揀,Budget係$1500內

CPU:Intel i5 2500k
MB:MSI Z68A-GD55
RAM:ADATA XPG Xtreme DDR3-2000X v2.0
USP:Antec HCG 750 OC
VGA:XFX 8600GT

因近日入手了,一顆2500K,打算玩OC,摸頂,但又唔知買一體式水冷定係DIY好,所以想Ching幫手揀,Budget係$1500內 ...
vincentlam0320 發表於 2011-9-11 21:00

OC 摸頂 一體水既話,我買高階風冷仲好
要摸頂OC 自組水冷啦

OC 摸頂 一體水既話,我買高階風冷仲好
要摸頂OC 自組水冷啦
matthew1130 發表於 2011-9-11 21:16

冇玩過

Larkooler KU-3241好嗎?

Good choice
ds9flo 發表於 2011-9-11 22:08

呢套 新手入門真係唔錯,千零蚊
買隻好小小一體水 都 5百蚊以上

好奇一問, 咁樣行 i5  2500K  +HK$1500 (太約 3200) OC 摸頂, 同你用相同既錢,  i7 2600K  再加個cheap cheap 既 920 或者 H60 之類既一體水冷 OC, 邊個效能會好 d?

好奇一問, 咁樣行 i5  2500K  +HK$1500 (太約 3200) OC 摸頂, 同你用相同既錢,  i7 2600K  再加個cheap che ...
Super169 發表於 2011-9-11 23:13

好難比喎以唔hang機最高速度定以其他參數比較所謂既好啲先

好難比喎以唔hang機最高速度定以其他參數比較所謂既好啲先
samtch 發表於 2011-9-12 00:40

以可以穩定咁日常去用(唔係一剎那超頻攞個數果隻), 而得出效好既效能.

例如要部機可以正常每日玩8 粒鐘, 都唔會因為 cpu 而出事既情況下, 邊個 config 可以行得快 d.