水冷玩家交流/討論區~~~2~~~

歡迎大家交流水冷用品使用心得/技巧

發佈水冷新産品

以下連結欣賞本區師兄們的毒品

yaocc0456------憤怒燃燒的水冷·浮誇的TJ07

chris05----Project FT-02

ccwtitan----新手極小見上水硬件組合

tc3335----800D"人上我上"水冷

joe712----水冷更新(又係800D XD )ver2.8完成

hangck----CASELABS M8 上水進度XX%

A.G----Finally Arrived.... New work log for myself

raymond1688----新手TJ11上水

FeverMike----新人報到(X2000F)~鳴謝/獻醜/分享Post

to_chan-----說好的-----X900雙水道

btf_bb----又係慈雲山水友,一步到位!!

hgcjeffrey-----HAF - X 冷排最大化

頭啖湯,簡單易找...全吸.

非常方便,thanks HKDMC 大大 ^_^

還要向師兄們學習呢

唔整放水位可以點放水

唔整放水位可以點放水
DarkPK 發表於 2012-7-18 19:52

咁樣你就要冒住被顏射既險~
再用高速係你個水道既比較下既位置
拆喉效水~

回復 6# tc3335

真係好高難度

唔整放水位可以點放水
DarkPK 發表於 2012-7-18 19:52

如果位置許可盡量都整番過呢

回復  tc3335

真係好高難度
DarkPK 發表於 2012-7-18 20:00

所以就算整得醜樣都好~
最好加一個~
一黎方便,二來如果有去水位,就唔怕放水時被射到其他硬件到~

以你個情況就最好買一對Koolance QDC去幫手~
如果覺得貴既就去淘一個3/4 ways T頭 + 3粒射咀 + 再去五金鋪買個閘掣去整都得,不過樣就.......C/P優先only

回復 8# chris05

用扭制好定快拆好