新手學水冷

爬左好耐文,小弟想試玩水冷
見師兄好多都係DIY, 又靚又型
我台電腦都有咁上下歷史
機箱就想買個新既可以岩水冷
但小弟唔想改機箱太大工程, 冇咁多架餐
就想慢慢砌返條新女
宜家用梗AMD, 遲下轉INTEL I7
初學砌返個CPU水冷學下野先

有咩CASE係唔洗又鑽又介又FIT SIZE
想買組件可以邊到買? 只係CPU上水
筆直2K以內夠唔夠??

回復 1# chowyusan

完全fit就好少選擇,
比較上corsair啲case就多有fit 240排, coolermaster都係!

回復  chowyusan

完全fit就好少選擇,
比較上corsair啲case就多有fit 240排, coolermaster都係! ...
lamech 發表於 2012-7-31 11:49

想入 CM690ii / 912 a
夠大夠玩??

回復 3# chowyusan

夠唔夠玩, 都係睇你要幾多個排啫, 但幾都人用690隻case玩內排!

回復 3# chowyusan

CM690ii可以入240*2 同120*1 改一改仲可以放360

新手建議入692,因為小弟都係新手,單壓CPU完全無問題,到時玩大咗先換箱

新手建議入692,因為小弟都係新手,單壓CPU完全無問題,到時玩大咗先換箱
felixku 發表於 1/8/2012 00:23

路過見到師兄的建議,小弟知道怎選了

路過見到師兄的建議,小弟知道怎選了
FeverMike 發表於 2012-8-1 00:47

打鑊你,係度扮新手,我準備開個WORKLOG叫"新手再上路"

打鑊你,係度扮新手,我準備開個WORKLOG叫"新手再上路"
felixku 發表於 1/8/2012 00:50

只許州官放火,不許百姓點燈

看到别人眼中的刺,看不見自己眼中的柱

回復 6# felixku

同意+100
我都系玩692先 改佐2次下個月改第3次上水