在下包蛇網出事, 求救!

在下用seasonic Platinum-860
想包蛇網出事, 有無師兄用呢隻power supply,
影底24pin to 18pin+10pin條cable既相, 我自己再壓線

你用番原裝線睇唔到咩???P860同AX750,850定義一樣,你或者可以上網搵吓針腳定義,我個張唔知去咗邊度,搵唔到俾你睇

回復 2# felixku

ax750,850唔係corsair既咩?
起針器廢廢地, 完全起唔到, 可能我無技術

AX個兩隻都係SEASONIC代工,所以通用

未必你問題,因為原裝線夾得好實,就算倒刺壓低都係好難先拔得出,我自己都試過,所以上網搵針腳定義自己包線就最好

你用番原裝線睇唔到咩???P860同AX750,850定義一樣,你或者可以上網搵吓針腳定義,我個張唔知去咗邊度,搵唔到 ...
felixku 發表於 31/7/2012 23:08

下面果個係咪你所講嘅"定義"?

http://www.hkepc.com/forum/redir ... 01&pid=27942752

下面果個係咪你所講嘅"定義"?
FeverMike 發表於 2012-7-31 23:20

係啦,理論上同色可以調位,不過最好跟原裝線一樣

回復 5# FeverMike

唔該師兄, 不過係10p+18p個邊,
我而家盡量壓, 希望成功

另外想問, 呢隻牛同x series嗰啲係咪互通架?

AX個兩隻都係SEASONIC代工,所以通用

未必你問題,因為原裝線夾得好實,就算倒刺壓低都係好難先拔得出,我自己 ...
felixku 發表於 31/7/2012 23:19

呢個問題我都有,我用隻N年前嘅cheap牛做退針實驗品,佢啲4P,8P,24P都係傳統白色嗰種,所以插左退針器入去會睇到插到去邊;明明見到支退針器插到底都掹唔到條線出黎......有秘技嗎?

註:我隻大婆牛是半模,4P,8P,24P要退針...師兄亦請不要叫我買過隻牛就算

回復  FeverMike

唔該師兄, 不過係10p+18p個邊,
我而家盡量壓, 希望成功

另外想問, 呢隻牛同x series嗰 ...
lamech 發表於 31/7/2012 23:34

我不知道,等其他師兄解答

呢個問題我都有,我用隻N年前嘅cheap牛做退針實驗品,佢啲4P,8P,24P都係傳統白色嗰種,所以插左退針器入 ...
FeverMike 發表於 2012-7-31 23:44

你可以試試用隻細十字批頂佢出嚟,不過一樣要用陰力,唔係會整爛端子,細心,耐性,時間缺一不可,以下係幾年前作品,而家已經封塵