新手上水之搞呢搞路開側板....Updatd on 12/9/2012

首先要唔該SAM 大哥....
因為岩岩開始玩所以玩住CPU先.....
MB:SABERTOOTH Z77
CPU:INTEL 3570K
RAM:XMS3 — 4GB Dual Channel DDR3 Memory Kit
VGA:Inno 3D GTX 560SE
Power Supply:Antec 620w
去圖.....

EK-SUPREMACY-NICKLE

XSPC EX 240

GT 1850 X2

XSPC 水箱

EK 水冷水...

應該明晚可以開工....

今次要上水既機相係呢個...

o係MB同機頂裝上藍色led燈帶

上冷排,GT1850 x2

主角出場.....Sabertooth Z77+3570K......上埋散熱膏.......

上冷頭...

Fitting...

試水....

算係搞掂...
ps:一支uv燈好似唔係好夠做...睇黎要加多支....
遲d等sam ching 訂埋支粉紅色UV水.....襯返個箱先.....
----------------------13/8/2012-------------------------------------------------------------------------------
位已MARK,線已包....

咁多位CHING幫眼睇下MARK左個位o個幾個角咁樣做湖位好冇呀...比d意見啦....
----------------------14/8/2012------------------------------------------------------------------------------

但係...........

四隻角入面.....最靚係呢隻...
其他就......

唉.....可以點補救?仲要出去買支油噴返佢.....
------------ 12/9/2012------------
今日放半日假 再開大D塊側板先.....

好野,有多個人沉淪毒海

回復 2# felixku

死喇..死喇...我都好驚我會走唔返出泥啊....
話時話....CORSAIR XMS DDR3 係咪冇得直接上水.INNO GTX560SE有冇BLOCK?
因為我知道我下一步一定會玩埋......

回復  felixku

死喇..死喇...我都好驚我會走唔返出泥啊....
話時話....CORSAIR XMS DDR3 係咪冇得直接上 ...
davis19890227 發表於 2012-8-4 00:08

XMS無,不過SAM度有散熱片,你可以拆原裝散熱上個隻散熱片再上水冷頭,或者換DOMINATOR,或者換無散熱片嘅普通RAM

560SE都無一體冷頭,上LINKX度買張EVGA 670 FTW,跟手叫SAM攞隻680冷頭加埋背板,咁就差唔多啦...

回復 4# btf_bb

CHING....搵錢咁辛苦....我唔會比自己食包渡日既......

XMS無,不過SAM度有散熱片,你可以拆原裝散熱上個隻散熱片再上水冷頭,或者換DOMINATOR,或者換無散熱片嘅普 ...
felixku 發表於 2012-8-4 00:15

C兄諗好晒點毒人....

回復  davis19890227

仲要多謝sam叔,害死你牙
可能遲d有一輪要食包渡日,不過都恭喜你牙, ...
btf_bb 發表於 2012-8-4 00:09

我食咗幾個月....

回復  btf_bb

CHING....搵錢咁辛苦....我唔會比自己食包渡日既......
davis19890227 發表於 2012-8-4 00:16

你都想話我呀

我食咗幾個月....
felixku 發表於 2012-8-4 00:17

你夠啦...唔好學我