正,小水災

話說不足一年之前我第一次setup水冷系統,標題為“水災”,今朝在落住大雨之下玩simcity,發覺枱面有水,一抹之下發覺是藍色水,但唔知咩事,繼續打機

紅水變藍水?

打多一陣再發現有藍水由機底漏出,再睇清楚啲原來機箱入面底部都水

大獲

心知不妙,留意水箱,D5 pump top,傳聞koolance d5 top漏水問題,終於發生在我身上,但有個問題,點解我用紅水會變成藍水呢?

漏水呀~~~

無咗1/4水冷液呢

無咗1/4水冷液

好在在底部......冇燒野......

老老實實,
如果Intel肯去正視下佢地d CPU溫度,
大家就唔洗搞咁多野,
令到有咁多無孤受害者喇!

回復 3# savepilot01

美國老只正視有幾多錢收

回復 2# chris05

好彩個pump top擺位下面無嘢,而個火牛又有位升高小小。
不過我而家好懶,息咗部機無再漏,就唔想再攪住。

但我真係唸唔明,明明紅水會變藍水? 百思不得奇解!!!

回復  chris05

好彩個pump top擺位下面無嘢,而個火牛又有位升高小小。
不過我而家好懶,息咗部機無再漏 ...
lamech 發表於 2013-5-25 12:58

好彩冇事
有係K記舊款D5TOP出事

回復  chris05

不過我而家好懶,息咗部機無再漏 ...
lamech 發表於 25/5/2013 12:58

可能係長期受熱嘅化學反應掛

回復 4# lamech

有免費的D5 TOP 加固 件...要不要? 要就CALL ME

話說不足一年之前我第一次setup水冷系統,標題為“水災”,今朝在落住大雨之下玩simcity,發覺枱面有水,一 ...
lamech 發表於 2013-5-25 12:31

師兄有運, 去買6合彩..

回復 7# FeverMike

你指紅變藍?