[求助]新手三千問之:包線

大奶計劃進行中,因為希望上硬管所以想理線整齊D,Phanteks Enthoo Pro 隻箱D理線位絕對無等頂 ,不過裝PSU時發現隻ANTEC HCP 1000 D線太硬,理線困難之餘有機會頂住機底冷排,需要上軟線,小弟無包線經驗亦無時間,請問有無師兄有X寶包線商店推薦OR知唔知道賊船原裝獨立包線適唔適合ANTEC牛用?

回覆 1# w4and14094

玩包線,包線好玩
答案在期中
認真mode

回覆 1# w4and14094
上淘X打<模組線定制>,大把你選擇,想幼身D就鍍銀線.

我推介''我為神崎''

回覆  w4and14094
上淘X打,大把你選擇,想幼身D就鍍銀線.
szekt 發表於 2014-6-14 04:23

我上個月mod 完..搵左1x間報價...其中有個師傅就叫代號A啦..
其他搵報價裡面個4,5個原來都係"中間人"..唔係自己包...係A報價300..佢地再報我380-600都有...
後來A 叫我唔好不停搵人報..好多人煩住佢.....

回覆  w4and14094

玩包線,包線好玩
答案在期中
認真mode
可愛老坑 發表於 2014-6-14 01:23

好玄

大奶計劃進行中,因為希望上硬管所以想理線整齊D,Phanteks Enthoo Pro 隻箱D理線位絕對無等頂 ,不 ...
w4and14094 發表於 2014-6-13 17:21

自己Diy最好 想點整都得

2011年我係'好玩'用$90做左條鍍銀24, 當時稱用molex鉗壓制, 收貨後得啖笑, 飛2條綫, 再退針望一望, 即時掉落垃圾桶, 可能這數年間技術有改良, 不過眼見飛綫仍然存在

賊船原裝獨立包線唔適合ANTEC牛用, hcp1000係delta做

2011年我係'好玩'用$90做左條鍍銀24, 當時稱用molex鉗壓制, 收貨後得啖笑, 飛2條綫, 再退針望一望, 即時掉 ...
franky7080 發表於 2014-6-15 12:03

師兄 請問何為飛線