求各師兄支指購買水冷配件

是甘的,早前用緊Cooler Master Eisberg 240L Prestige,由於流水所以對CM無哂信心

現在好想學各位師兄甘買不同配件組裝,我應該點買法,去邊到買

想問下INNO3D 465GTX有冇水冷排??

可以的話請各位師兄長細話我知,買邊隻牌子,數量,買邊隻水等等...

小弟想幫CPU和顯示卡散熱,以下應該這些配件應該買那一種牌子及買多少數量??
1. CPU散熱銅頭
2. 顯示卡散熱板
3. 散熱掛
4. 水箱
5. 接頭
6. 水管
7. 水泵

小弟正在用緊CM N500機箱,這個機箱夠裝到2個240冷排嗎?
如果轉做CM 690III綠色或全黑色果隻夠唔夠裝到2個240冷排嗎?

performance-pcs
不過運費好貴

想外國貨定國產?
平平地, 去淘寶買, 運費都係30人仔起, 自己去OK拎或者去順豐門市拎

465有full cover, 但你肯定? 5百幾人仔喎, 你捨得繼續掉錢落去?
買一個EK通用頭加幾粒散熱貼用住先, 可以帶去下一張卡度繼續用

想外國貨定國產?
平平地, 去淘寶買, 運費都係30人仔起, 自己去OK拎或者去順豐門市拎

465有full cover, 但 ...
唐賓南紀念中學 發表於 2014-9-23 23:03

師兄,可唔可以教我應該點買法,去淘寶或外國網應該點選擇

我想CPU和顯示卡都散熱,應該買幾多個冷排,水箱,接頭和幾多分水管??

我想CPU和顯示卡都散熱,應該買幾多個冷排, ...
btgirl1231 發表於 2014-9-23 23:07

budget幾多先

我想CPU和顯示卡都散熱,應該買幾多個冷排, ...
btgirl1231 發表於 2014-9-23 11:07 PM

你預幾多錢?
可以用返依家現有個CPU block, 240排同泵. 你去淘寶搵一間水冷店買一條兩米3分厚喉, 一個東遠SC600水泵(因為你個eisburg泵唔夠力推晒咁多野), 1個5.25水箱(或者柱型水箱)1個GPU通用或者465 full cover 同8粒3分厚快擰(如果換埋240排同CPU頭上的快擰就買12粒)
CM個240夠用, 你想的話可以加多個120或者240排, 睇你個箱放唔放得入同你想大約想佢咩溫度

1. CPU散熱銅頭  <--用返CM啦, 唔差的, 無壞就唔好o徒錢買, 當然你想推動經濟可以. 剛好ok041094師兄有個EK金屬頭賣
2. 顯示卡散熱板 <--有必要就買, 想靚就買, 冷頭太重令張卡彎就買
3. 散熱掛 <--散熱排? 用CM個240, 想再涼D就加多幾個排, 你個箱放到幾多?
4. 水箱 <--睇你喜好, 用依家個一體箱又得, DVD型的5.25箱都得, 圓柱箱都得. 睇你個箱幾大, 點放
5. 接頭  <--大多數都係G1/4牙, 一般係用3分厚的頭, 因為平同喉夠粗, 唔怕折. 你想平D可以買3分薄, 或者2分, 不過唔建議. 之後就係要揀用快擰定寶塔, 睇你個人喜好
6. 水管  <--同接頭一樣, 3分厚頭就要用返3分厚頭. 唔好買左3分厚頭, 3分薄喉
7. 水泵  <--睇你想豪D定平D. 豪D, ok041094同pocha師兄都有靚泵賣, 仲好好力. 平D, 買個東遠SC600調速版

你預幾多錢?
可以用返依家現有個CPU block, 240排同泵. 你去淘寶搵一間水冷店買一條兩米3分厚喉, 一個東 ...
唐賓南紀念中學 發表於 2014-9-23 23:38

Cooler Master Eisberg 240L Prestige這個牌以對佢無哂信心,用1400買左唔夠3個月就流水,見到真係好灰.
我唔係太清潔價錢,我上過淘寶網看過,有D套餐賣法以$300-$500就買齊,不過品質唔太清楚

我可能會轉用CM 690III機箱,這個機箱夠裝2個冷排嗎

1. CPU散熱銅頭
唐賓南紀念中學 發表於 2014-9-24 00:02

師兄,你講果位041094師兄係可以幫到我買齊所有野?
其實到現在我都唔知邊到可以買得齊所有野.求指教

回覆 9# btgirl1231

因為本人轉箱退水先有水冷野賣,fitting本人也準備賣,只是未出post