新手水冷問題~

我係TAOBAO訂左以下既野

,
有冇師兄覺得有問題要換既請指教下,
另外佢唔包風扇,我係760T機箱,
請問要買啲咩風扇裝係冷排到?
請問佢比我既工具夠唔夠,仲有咩要買?
另外佢唔送得液體,我想問香港邊度有水冷液賣?
我唔中意分開幾次,想一日內完工
新手仲有D咩要注意,第一次上水,硬管謝謝

回復 1 #zetateam2003

唔好意思打漏左,預算係5000蚊左右,有冇好啲既推介同埋我幫襯呢間叫風云o ng ok
同埋我想轉病毒水箱,好多問題,仲有想啲水透明但有光係咪加led係機箱,太多問題因為有時個大陸佬唔明我講乜 謝謝解答

via HKEPC Reader for Android

回復 zetateam2003

唔好意思打漏左,預算係5000蚊左右,有冇好啲既推介同埋我幫襯呢間叫風云o ng ok
同埋 ...
zetateam2003 發表於 2014-10-16 05:20

個LOOP係點? 預多幾隻接頭好D
同埋硬管應該唔夠 買多冇死
同埋 好多SPACER好似唔係咁需要用 如果你用SPACER既 不如就直接全部用晒45/90度 唔使自己彎

回復 3 #kkcake

個loop?cpu同顯卡咋管佢比8條我,我係唔係都整灣架喇立體啲,我上水為靚仔行先,所以我想啲parts靚仔啲所以用貴野冇所謂,睇下你地有咩推介聽日同個賣家講,我信唔過大陸仔品味

回復 kkcake

個loop?cpu同顯卡咋管佢比8條我,我係唔係都整灣架喇立體啲,我上水為靚仔行先,所以我想啲pa ...
zetateam2003 發表於 2014-10-16 06:06

我個陣第一次整連埋錯既都係8條 不過真係緊緊夠 可以既買多幾條 我個陣一次過買廿條

回復 5 #kkcake

整錯係燒斷定剪完size唔岩,依你經驗我除左買多啲喉,仲要買多啲咩

回復 kkcake

整錯係燒斷定剪完size唔岩,依你經驗我除左買多啲喉,仲要買多啲咩

via HKEPC Reader for An ...
zetateam2003 發表於 2014-10-16 06:22

因為我只係用左2粒90度 冇用SPACER 所以有D管係要彎多過一個彎 變左有時頭得尾唔得
所以好多都要重做

回復 kkcake

via HKEPC Reader for An ...
zetateam2003 發表於 2014-10-16 06:22

因為我只係用左2粒90度 冇用SPACER 所以有D管係要彎多過一個彎 變左有時頭得尾唔得
所以好多都要重做
冷排買厚D 水箱就自己中意 不過要諗下放係邊同埋放唔放到

彎管神器係咩來,等我又學下野

回復 8 #kkcake

我買左薄排,我諗3把風扇夠