水冷頭一問

大家好,小弟見tb b記水冷有600幾蚊顯卡冷頭,ek要1000左右,係咪貴就代表好?定係真係咁堅咁好用?

另外ddc雙泵係咪已經夠推1080x2,360x1,行5960x同4way 290x?

B記好多表裡不一, 最好買返黎打開個蓋睇. 如果你係買透明蓋就睇到入面行咩水道, 有問題可以嘈
EK同alphacool賣咁貴, 梗有佢理由. 如果覺得EK貴就買alphacool或者iceman, 我對by頭, 除左CPU頭, 其他已經無晒信心,

回復 2 #唐賓南紀念中學

佢介紹我用海神ddc雙泵,可以?

回復 2 #唐賓南紀念中學

另外一問
顯示卡冷頭未定
下面套野仲有冇差啲咩未有

1080排2個
1080排支架2個
360排1個
cpu ek金屬冷頭1個
顯示卡pom冷頭加背板4個
大水箱1個
ddc雙泵1個
硅膠管8米
快擰25個
90度彎頭10個
45度彎頭7個
水管剪1把
加水瓶1個
水閥3個
止水接頭15個
止水鎖頭10個
小漏斗1個
三通頭3個
風扇21把
風扇罩21個
電源加長線21條

有需要咁多個排? CHING你有咩要冷

回復 5 #kkcake

火山5960x超頻 搭4座大熔爐290x,tb m記建議我1080+1080+360,b記建議120+1080+360,我仲考慮緊

m記我覺得係斬人一頸血,應該360+1080排都夠

回復 kkcake

火山5960x超頻 搭4座大熔爐290x,tb m記建議我1080+1080+360,b記建議120+1080+360,我仲考慮緊 ...
a123123456 發表於 2014-10-23 01:42

我見大多數CHING最多都係一個1080排就搞掂 你可以諗諗
另外呢到大多數CHING都係用D5系列PUMP

回復 7 #kkcake

搭360行水道會易啲,泵1080-4x 290x-5960-360-泵

回復 唐賓南紀念中學

另外一問
顯示卡冷頭未定
下面套野仲有冇差啲咩未有

1080排2個
1080排支架2個
360排 ...
a123123456 發表於 2014-10-23 00:22

師兄用咩機箱?~1080排用4把20cm扇效能更好,
當然有師兄試過fanless都冇問題~

回復 kkcake

火山5960x超頻 搭4座大熔爐290x,tb m記建議我1080+1080+360,b記建議120+1080+360,我仲考慮緊 ...
a123123456 發表於 2014-10-23 01:42 AM

一般一個元件用一個120, 你呢個情況不如行雙loop, cpu一個240, 4張290X行1080