羊年第一炮~上水小記

掛住整,圖唔多
電話影質素差D

硬件:I7-4790K
      MSI Z97 GAMING 9ACK
      Crucial Ballistix Tactical Tracer 8G(4GX2)*2
      inno3d gtx 980 oc
      Corsair 900D
      其他就普通野

由決定上水到買件到訂貨都用左唔小時間 齊哂就做野

機箱:

硬件圖:

試機 上左水先有壞野就唔好

再搞埋冷排同快擰
兩個排既出水同入水位都有加探溫頭

CPU冷頭

到顯卡
原本諗住用GTX770再配國產B牌冷頭
但都係想試新野所以買左980+EK

上機

前置

排泡

亮燈

上哂機入哂水先發覺其中一隻3PIN既FLOW SENSOR無反應,FLOW位同FAN1位都試過,可能壞左

熜左UV燈

附上溫度圖一張

非常強大
用左幾多個鐘?

咩pump?

回覆 2# 唐賓南紀念中學

對比起其他師兄既大作真係算碎料黎
幾多個鐘真係唔敢數 HAHA 大概3日

回覆 3# H.M.LAM

swiftech既10W DDC E+既水路黎講叫夠壓 但流量唔算大 始終上面圖既水流計係近PUMP 所以先有4.X

掛住整,圖唔多
電話影質素差D

硬件:I7-4790K
      MSI Z97 GAMING 9ACK
      Cruci ...
ftc 發表於 2015-2-22 00:06

假都未放完CHING你就出黎毒人

BTW走線好靚

回覆  唐賓南紀念中學

對比起其他師兄既大作真係算碎料黎
幾多個鐘真係唔敢數 HAHA 大概3日 ...
ftc 發表於 2015-2-22 12:47 AM

我年30中午開始屈硬喉, 5條用左我兩日時間, 初2晚先收工, 你由頭砌起, 算快啦

師兄用咩風扇? 我都用過XT45, 覺得鰭片唔太密

師兄用咩風扇? 我都用過XT45, 覺得鰭片唔太密
唐賓南紀念中學 發表於 2015-2-22 14:26

我都覺唔夠密
用緊Corsair既SP120