新手想上一體式水冷

一直冇用過水冷
所以想用一體式試玩下先
用緊I7-3770K 冇超
但玩WOW都感覺到好熱

聽聞500樓下既一體水都係好差
而家用緊TT隻Hyper 412 Slim風冷

你個箱放唔放得落240排?
無話平D一定差, 但有D排子一睇個設計同成日係2手區出現就知係伏(Antxc)

你個箱放唔放得落240排?
無話平D一定差, 但有D排子一睇個設計同成日係2手區出現就知係伏(Antxc) ...
唐賓南紀念中學 發表於 2015-4-9 11:14

無錯...Antxx呢個"大牌子"連風扇都唔比你換  
另一伏牌Swiftxxx品質差到無倫...(未RMA用7個月就GG... 跟住兩次RMA翻黎都系1個月就壞)

無錯...Antxx呢個"大牌子"連風扇都唔比你換  
另一伏牌Swiftxxx品質差到無倫...(未RMA用7個月就GG.. ...
梁瀚文 發表於 2015-4-9 01:08 PM

我剛剛先介紹swiftech 隻h220x比人, 死火

我剛剛先介紹swiftech 隻h220x比人, 死火
唐賓南紀念中學 發表於 2015-4-9 13:14

無壞的確唔錯既又靜又涼... 但系個泵真系超易壞!
RMA翻黎以為可以安心用啦...點知用無耐開機見到CPU Fan Error個心即刻...
P.S.一次RMA差唔多兩星期...等到人都癲我不如買個新既好過

回復 2 #唐賓南紀念中學

我買左隻唔知620定650半年
近排都覺得有d問題(唔知係咪夏天)

剪完片壓片嗰陣,cpu去到成6x度
壓片係食cpu,6x好正常
但係冷排應該係冷卻水冷液既地方
吹出來d空氣又唔暖wo
都唔知咩問題

Btw
早排見到ching係二手區放你部amd機
係咪有新搞作

回復 唐賓南紀念中學

剪完片壓片嗰陣,cpu ...
derrickleung65 發表於 2015-4-9 13:23

我以前粒4770K超4.8G 1.28V都系甘...
明明見到溫度成7X但係冷排吹既風仲系好涼
而家換左5960X 4G 1.078V  溫度得4X都覺得暖暖地
睇黎散熱唔單止要睇散熱器... CPU既導熱能力都系考量之一....

回復 唐賓南紀念中學

剪完片壓片嗰陣,cpu ...
derrickleung65 發表於 2015-4-9 01:23 PM

一體唔夠水? 有空氣卡係入面?
開蓋啦, 唔會積熱呀

係呀, 搞緊部4690K, 等埋返cheap cheap主機板返黎就開工  
今次會開蓋, 如果唔死的話會有過程分享

AMD bye bye, 4690k又未開工, 依家用緊部文書機上網

一體唔夠水? 有空氣卡係入面?
開蓋啦, 唔會積熱呀

係呀, 搞緊部4690K, 等埋返cheap cheap主機板返黎就開 ...
唐賓南紀念中學 發表於 2015-4-9 13:39

兩條RAM都唔同真系夠型~

兩條RAM都唔同真系夠型~
梁瀚文 發表於 2015-4-9 02:32 PM

無錢呀,將就吓

via HKEPC Reader for Android