新手想玩水冷有小小問題?

想問水冷多唔多漏水?
漏水又會唔會整壞部機?
大廠有冇出cpu 加顯卡水冷?
去spp 睇邊間比較齊全?

回覆 1# waitung8

凡事有可能  講笑者,水冷實有機會漏水,但係,一體水冷漏水機會低。  只要一開始試清楚,你部機就應該冇事。  一體水出問題多數壞泵。  Thermaltake出左Pacific個$2999自組水冷(顯卡+CPU自組水冷)。  我會用Corsair H110i GT 一體水冷。  上price.com.hk 就搵到各種水冷(自組DIY水冷除外; Thermaltake個個係list到),上面有埋產品售價同地址。

回覆  waitung8

凡事有可能  講笑者,水冷實有機會漏水,但係,一體水冷漏水機會低。  只要一 ...
Archvictoros 發表於 2015-5-17 16:58

師兄入左 H110i GT 未?

回覆 3# thxdtsdd

等skylake出,出新機就買。  我擔心冇貨。  好多地方代理回收完(泵有雜聲),最近先開始有貨。

回覆  thxdtsdd

等skylake出,出新機就買。  我擔心冇貨。  好多地方代理回收完(泵有雜聲),最近 ...
Archvictoros 發表於 2015-5-17 19:03

對啊,所以上星期有貨即入了啊!

咁玩得係咪預咗會漏水?
咁漏水底板個d 係咪會壞?
如果真係點解咁多人玩?

回覆 6# waitung8

三個字-睇彩數。  漏水係有機會,不過,機會唔高。 而且,漏水發現得早,多數冇事。 我以前都係未買驚定先,好無謂。  水冷係視覺上同散熱效能超班,所以,先多人用。 高階DIY自組水冷似魚樂無窮。

咁想問玩DIY 係咪都係淘寶多?
有冇話買邊隻牌子同邊間好?

但其實tb 訂會唔會假野?