水冷分享~~軟轉硬..內排轉外排

本來冷排係放機箱入面....
之後真係受唔住太熱同軟喉變黃.....
所以就一次過換哂硬喉同放過冷排出機箱~~~
以前:

用唔夠一年就變黃....
之後就開始換喉:

到最後就變左甘:

講真放出機箱之後散熱真係好好多
硬喉真係好靚..好靚好靚好靚
但整得辛苦好多...但值得~~~
最慘顯卡上唔到水...無頭無錢...560ti...
不過算啦...甘就用一世...等我個孫幫我升級啦..

多謝參觀~~

高清大圖:
https://drive.google.com/folderv ... d0U&usp=sharing

一個字, 好形

硬管真漢子

張顯卡未落返水, 唔合格, 重做!
話時話, D水咁淺色, 係唔係大陸水?

PS, 好鍾意師兄你浪起隻240的"腳"

回覆 4# 唐賓南紀念中學

唔係唔想上...我都想上水但..無錢..560ti...上唔上都算啦..現在夠用就算啦...我都想入張980ti上水
Zm-G200...好耐以前買落的...返正都係加蒸餾水...無所謂啦.....
http://www.amazon.com/Zalman-Coo ... osion/dp/B000MR6FXW
大陸水(東江水) 係甘上下籃

回覆  唐賓南紀念中學

唔係唔想上...我都想上水但..無錢..560ti...上唔上都算啦..現在夠用就算啦...我都 ...
ysc121 發表於 2015-6-4 12:23 AM

有師兄早排先同張老年460上水, 560ti上水又點會浪費
我有張已上水的780同多出黎的full cover block, 如果你收到780, titan或780ti可以搵我

我用過大陸by水, 用左一個月水就淡晒色, D色上晒喉同block, 用漂白水洗都唔甩

回覆 6# 唐賓南紀念中學

THX Ching

真係要睇下銀根鬆唔鬆到先會買
但顯卡上水..我個冷排就要換.....唉...一個240排好難壓得住

我用左這隻水好耐....暫時無發生過你講過的問題...

回覆  唐賓南紀念中學

THX Ching

真係要睇下銀根鬆唔鬆到先會買
但顯卡上水..我個冷排就要換... ...
ysc121 發表於 2015-6-4 11:11 AM

咩U, 溫度幾多?
st30 240係好標準的排, 壓一個元件係遊刃有餘, 不過你將來冷埋GPU就唔好要求好好的溫度了.
用black ice呢D高密排, 要用到push pull先體驗到佢價值. 一係用360, 一係用厚排
我基本上已經決定用alphacool排, 唔會轉其他. EK 新系列的排好靚仔, 但貴到傻

回覆 8# 唐賓南紀念中學

2500k 4.5ghz長行…理論上夠壓…我自己要求高姐…想Full speed 唔過55度
其實幾可會顯卡同cpu長行Full…唉…
一句到尾…都係無錢…真係無計…

回覆  唐賓南紀念中學

2500k 4.5ghz長行…理論上夠壓…我自己要求高姐…想Full speed 唔過55度
其實幾可 ...
ysc121 發表於 2015-6-4 02:44 PM

你部機唔打機?HTPC?

via HKEPC Reader for Android