[伏已中]Define S+XSPC EX420直上不能 (2/7更新, 附相)

就係呢隻case http://www.hkepc.com/12602
聲稱頂部可以上420排

實際上...

掉轉前方出水也是不能...預設鑼絲孔位因為前面頂住唔對位...

而家諗緊一係DIY 鑽返個鑼絲位, 一係放左隻全新XSPC EX420 入隻 280算...

各位師兄點睇?

///-------------------------02-07-2015 更新 ------------------------///
話說最後決定買隻Alphacool 420 st30 返來試試, 終於成功完成

請睇相

420暫時fanless, 真係唔得先落兩把14cm~

總結: 其實呢個箱幾ok, 背板執線亦非常易, 只係同XSPC EX420八字唔甲, 其他排就最好度度先.

或者轉用360排啦
本身對呢個箱都有d興趣
但冇2.5bay位裝風控
要控D風扇會幾煩

ching may be next time check some youtube review before buying the case because normally those reviews will show you what really can fit inside the case or else bring a ruler with you next time when you buy the case

多謝各位師兄

因為土地供應問題,其實本身係超大箱換中箱,原本行緊360 + 120 for cpu + gpu, 但實在太多塵,想玩下正壓setting, 所以揀呢個case…個plan係360case front 隔塵打入,420頂自然出…

岩岩決定淘隻280返來,放左呢隻420去,等埋發叔齊齊整整上返水。

P.s. 唔係咁鐘意外置冷排,場內會好d。

via HKEPC Reader for Android

多謝各位師兄

因為土地供應問題,其實本身係超大箱換中箱,原本行緊360 + 120 for cpu + gpu, 但實在太多 ...
amdhorus 發表於 2015-6-25 00:29

開幾個洞好快手姐

開幾個洞好快手姐
patricktang 發表於 2015-6-25 12:49

其實都係, 但心中有少少唔完美既感覺lol 加上前面出入水的話, 就會頂住隻360, 所以都係放左佢啦~~

多謝CHING以身試法, 本來都睇中佢來上水

家陣慳返

多謝CHING以身試法, 本來都睇中佢來上水

家陣慳返
plc 發表於 2015-6-26 13:20

最後我決定試多次, 淘呢隻返來
http://www.alphacool.com/product ... l-Copper-420mm.html
應該會解決到頂住出水口果個問題

到時到貨上完update返呢個post