[開箱] Corsair H110i GTX 開箱

我註册左好耐但好少出Post,今次係第二定第三次出(太少唔記得),今次買左新野又見無人post就整篇開箱文…

就咁一盒野  大大件值1k(自我安慰)

好難先至打開個紙盒... 終於見到水冷同中間有兩把風扇

攞左出黎,都好大個下...
我估機箱係Fractal Design Define S ,原本諗住裝上面,但失敗左,展轉佢就黎左前面,好似咁

個水冷頭係著左白燈,張相難睇D,水喉堅粗,裝左Corsair Link,竟然detect唔到 ... 唔通駁錯線

都算,去睇下温度,6700k show 32-33度,同我預計差唔多。另外,H110i GTX算係幾静下,Full load都接受到,收貨啦!

請問CHING係邊到買,我找唔倒1K內

fullload 32C?

我註册左好耐但好少出Post,今次係第二定第三次出(太少唔記得),今次買左新野又見無人post就整篇開箱文 ...
man8 發表於 2015-9-13 11:03 AM

我唔會話你係打手 放心 只會支持開箱

full load係指隻水冷同風扇定係cpu only?
我隻H80i GT風扇一行超過1800轉就開始嘈,開盡嘈到好似飛機引擎聲咁,好在就算粒E3 full load風扇都唔洗行過1800轉就已經可以壓到50度

咁裝隻野會響pump只係時間問題

咁裝隻野會響pump只係時間問題
BlackBird 發表於 2015-9-14 09:37

冷排出水位應該要喺下面

回覆 7# EyeOfMagic

ching 有冇圖比我參考? 小弟第一次玩水冷,機箱係define s, thx

回覆 8# man8

正常就算一體水冷裡面既水應該唔係完全入滿
如果個泵高過水位 就會有機會另到個泵泵唔到水 或 唔夠水泵 會有聲&好容易壞

水冷排水管位應該向下面
但睇你個情況水管好似唔夠長去CPU度

congr... ching