想問一下現時的CPU水冷效率!

小弟用馬COOLERMASTER 既120V PLUS  但之後想轉CORSAIR 既H80I 請問兩款對比有差別嗎?價錢都有400元以上的差別! 因想換ITX機 所以要選單風扇 !想請問一下高手有哪一款價錢合理功效又好外型又靚既水冷?(要單風扇)

兩個都係入門級差價400???

攞H80i GT同CoolerMaster 120v plus比?H80i完全溫度上秒殺佢幾次!有筆直就H80i啦!

補充一下:Cosair并不是將H80i定位為入門級!

千其唔好買一體水冷....你會後悔的~!!!
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... amp;highlight=H100i

千其唔好買一體水冷....你會後悔的~!!!
kingleo666 發表於 2015-12-7 10:51

睇完嚇到我條  都縮

睇完嚇到我條  都縮
200644600 發表於 2015-12-7 12:05

J縮都算好~~~~成部機TOTAL LOST你去出幾多次飛野都圍唔到

J縮都算好~~~~成部機TOTAL LOST你去出幾多次飛野都圍唔到
kingleo666 發表於 2015-12-7 12:07

我都係寧願用owl巨塔

用緊Corsair H110i GT x 2。  咩問題都冇,常年攝氏24度左右。  外國大把人用一體同高階自組水冷,好少數有人漏。  做人唔使甘杞人憂天。  雖然漏水機率冇中六合彩甘低,中左漏水都幾大獲,但係,你知唔知巨塔風冷都搞得彎skylake CPU(S牌同個別其他牌子)。  人要黑起來咩都搞到你麻煩,所以,要買水冷就去馬。  都未漏水,就唔使驚定先。

用緊Corsair H110i GT x 2。  咩問題都冇,常年攝氏24度左右。  外國大把人用一體同高階自組水冷,好少數有 ...
Archvictoros 發表於 2015-12-7 15:11

所以我幫人砌機都係用原裝INTEL風扇唔超頻, 費時攪都一身蟻