[教學] 水冷正常温度

Hi CHing,
我新手 剛買了 Antec H600pro. 用 AMD A10 7870K 裝好後用 CoreTemp 測試有65c.
(無論房間有冇冷氣, 包括日間都係65c.)
請問各位有什麼軟件可以正常測試到正確温度呢. 謝謝!

120 係咁上下...

120 係咁上下...
kcstudiohk 發表於 2016-6-2 05:58 PM

我冇用AMD好耐,但120 idel都65度既話咁原裝heatsink怎麼辦

Hi CHing,
我新手 剛買了 Antec H600pro. 用 AMD A10 7870K 裝好後用 CoreTemp 測試有65c.
(無論房間有冇 ...
susaad 發表於 2016-6-2 04:37 PM

不如你影幾張你機箱入面既黎睇下,齋講乜ref都冇好難話正唔正常

回覆 1# susaad

閒置下,唔正常哦. 如果安裝正確, 轉動正常, 即使未用超頻材料,溫度應該係當中既一半或更低.

我自己曾經用過一體水冷,我曾經見過閒置60攝氏而且冇水流, 我就知道大件事.

注: 60度由入BIOS或UEFI後知道既.

回覆 3# inori

我自己用過一體水. 我或者知道樓主遇到咩野問題例如擺位唔正確, 水泵冇駁電, 水泵出事.

H600pro 65度過高了,一定有問題吧。

Thanks all,
尋晚睇完你們講, 即刻入 Bios check. 温度 41C.
入左 windows. 温度去翻58度. ...
希望各位再指教 , 謝謝.

4770K NON OC,ITX
一體120 用左年幾
CPU (待機)慳電MODE  35度,效能MODE 50度
室溫30

回覆 7# susaad

冷排方向似乎倒轉了? 建議你查一查說明書

回覆 9# polarhei

Thanks CHing. 冷排方向翻轉??
anyway 今晚再重裝.