有冇師兄用緊Raijintek TRITON水冷 ? 佢係用幾多MM喉架?~

是咁的:  

小弟之前唔知係邊隻見到人地改一體水冷連埋落顯卡度。就心思思想試玩下。
但係對於水冷認知係好基本既我黎講有幾個問題想問下。
先出圖:

利申:由於唔方便拆出黎影相,圖係上網搵的但是型號一樣

1. 圖中水喉係咪五金店可以入手?~
2. 圖中水喉尺吋係幾多mm(用卡尺度係咪計外圓)
3. 我係咪買返我合適的顥卡水冷頭再接駁好就OK~?
4. 顯卡水冷頭個接駁水喉的尺吋是否統一?

以上問題希望得到回答謝謝!!

如果覺我我咁做係會出咩問題~都好歡迎提出交流~謝謝

回覆 1# toy24521452

系有人改,但系,小心,師兄。  上網google 好多人漏。 amazox 同newegx 好多reviews都有彈冇讚。

我本身已經係冇機箱,同埋會試左先漏水係應該可以避免!

回覆  toy24521452

系有人改,但系,小心,師兄。  上網google 好多人漏。 amazox 同newegx 好多rev ...
Archvictoros 發表於 2016-6-15 20:51

師兄請開我個4條問題你幫到我一把嗎~?

唔緊要如果你隻野個冷頭出事可以搵我幫你換全新
廠說明一定幫我搞掂依個問題
老老豆豆我唔想講到太HARD SELL
你想做嘅野呢我果度有齊
佢係用inter 9.5 outer 12.7
我唔講太多了踩界了

唔緊要如果你隻野個冷頭出事可以搵我幫你換全新
廠說明一定幫我搞掂依個問題
老老豆豆我唔想講到太HARD SEL ...
lkl0120 發表於 2016-6-15 23:12

咁好~其實我要入手既野應該係 喉X2 及顯卡水冷頭+冷頭~
請問係唔係MP你就OK~

1. 圖中水喉係咪五金店可以入手?~ 唔建議在五金鋪買 你去SSP地庫轉角問問吧 喉同快擰都應該有 或去 X寶網SE ...
acer9999 發表於 2016-6-15 23:05

2. 佢喉係咪來來去去都係幾種尺吋直徑?
3. 我只係加一個顯卡冷頭(個水泵應該夠力)另仲有一支水冷液,應該夠用。

去到大叫 "林爺,求支援" 就得左
acer9999 發表於 2016-6-15 11:22 PM

林仔