強國水冷其實都唔失禮,玩玩都唔錯

早幾日忍唔住手想玩下水冷
純粹過下手引
平平地TB左一SET強國水冷....價錢大概(人仔價)
有B牌既CPU同GPU BLOCK....100+96,有LED送埋(我唔知....早知要紅色,不過而家藍色都不錯)
MAGICOOL既280冷排.............368,見佢話雙密度,又真係幾密,堅唔堅唔知
MAGICOOL 120排(好似係).....105,雙密度要貴100$左右,唔抵,又唔知係咪真係勁左好多XD
MS-500X PUMP.........................148,比較鍾意一體式,冇咁阻地方,又唔洗安置多舊野....同埋真係算平(同類計)
三分簿管快擰...............................6/一粒
三分喉............................................7/一米,應該兩米就夠晒,不過買多左米

INTEL CORE I7 2600K
ASUS P8P67 1155 MAINBOARD
KLEVV DDR3 1600@2133 CL10
XFX ATI RADEON HD7950 3GB
ADATA SP920 256GB SSD
FSP HYDRO G 850W PSU
JONSBO W2 ATX CASE

謝謝觀賞

回覆 1# Athlon神64

強國一直都好用啦,係香港人一定要用EKWB,B牌台灣。玩水冷並不是最貴就是最好。係那些人膚淺。

認同強國的並不差,好多時漏水的都是裝得不好,買回來的冷頭沒有檢查囉絲有沒有上緊吧,我也是初上水,拆裝過2次都沒試過漏水.

最初我都擔心啲接口位會漏
所以試左水先上機

不過真係有啲多餘

啲鎖頭好實淨,我裝拆過下,蚊到條水喉盡一盡都冇野xd

係留意鎖咀上喉擰番粒絲上去要水平啲,唔係擰極都上唔倒

Gpu block,全或半cover個啲,唔Sure夠唔夠eK牌咁fit
但實在太貴了,又只係用得一張卡
平玩唔值

Gpu block,全或半cover個啲,唔Sure夠唔夠eK牌咁fit
但實在太貴了,又只係用得一張卡
平玩唔值 ...
Athlon神64 發表於 2016-8-19 06:42

Full cover
有cover gpu ram 供電
但冇照顧電容

via HKEPC Reader for Android

大陸矽膠水冷頭   ....每日開機多一樣野擔心

咩三分簿管快擰?6蚊一粒今平?B牌都15一粒

咩三分簿管快擰?6蚊一粒今平?B牌都15一粒
k107044 發表於 2016-8-19 11:06

跟package黎果d我唔敢用
都係轉返用Barrow
Cpu block都唔多敢用

Cpu block以前我地大把人用
Kkfai,ocqq個啲設計冷頭啦
咪又係用膠面
好地地點會爆?

我記得個時用enzotech個775block六七百蚊
個面蓋用冇耐就爆同漏水
雖然廠家之後免費換面
但出事嘅人可以點?
另外換左銅面嘅外觀又樣衰左....