電腦安裝了restore, nod應該exclude那些folders 及 files?

Windows 7 64 bit 用開NOD32 Antivirus, 安裝了 Time Freeze還原系統, 可以有例外的資料夾和檔案, 照理防病毒應該俾佢繼續更新, 否則次次還原就好容易俾病毒攪.

咁除了ESET這個資料夾 要例外, 仲有咩檔案要俾佢例外(excluded)呢?

Windows 7 64 bit 用開NOD32 Antivirus, 安裝了 Time Freeze還原系統, 可以有例外的資料夾和檔案, 照理防病 ...
soccerism 發表於 2015-7-2 16:50

Program file 同Programdata 既ESET 資料夾都要exclude

Program file 同Programdata 既ESET 資料夾都要exclude
Henry0907 發表於 2015-7-6 15:37

1.     請問是否Program files 入面既ESET?
2.     Programdata 我唔知係邊到啊........

做左1. 但都係會還原.........

1.     請問是否Program files 入面既ESET?
2.     Programdata 我唔知係邊到啊........

做左1. 但都 ...
soccerism 發表於 2015-7-13 10:16

你開C drive 之後,揀 工具,資料夾選項,之後揀第2個分頁

有個位揀 顯示所有檔案及資料夾  就會見到,之後timefreeze exclude 佢就得

你開C drive 之後,揀 工具,資料夾選項,之後揀第2個分頁

有個位揀 顯示所有檔案及資料夾  就會見到,之後ti ...
Henry0907 發表於 2015-7-13 15:13

唔該哂師兄,

呢條問題我打去服務熱線居然係話唔知, 要問技術部門喎........

有個位揀 顯示所有檔案及資料夾  就會見到,之後ti ...
Henry0907 發表於 2015-7-13 15:13

唔知係咪有咩問題, exclude 左 program files 和 programdata 入面既 ESET都係唔識得保存...

係咪 Time Freeze問題呢

有無排除功能?

點解唔用Shadow Defender

點解唔用Shadow Defender
夜半無人 發表於 2015-7-30 11:23

shadow defender 要錢丫嘛

shadow defender 要錢丫嘛
soccerism 發表於 10-8-2015 15:22

你想試試我郵一份給你試試