請問有咩免費防毒好用比較一下

請問有咩免費防毒好用比較一下
我用緊部比較舊既雙核心Notebook Windows Vista and 2GB Ram 1.86GHz

想揀隻免費的防毒軟件來用, 不想拖慢部機, 始終已經不是快的了部機 =]
我多數會上網用絡銀行的!
請各行位 C Hing 給給意見!

MSE
AVG
AVIRA
AVAST
BIT

如果裝 Avirt 係唔係只係網防毒就夠了, 因為我見佢重有幾個唔知咩功能可以裝的!
唔知有冇用, 會唔會整慢部機....

Avira System Speedup
Steganos Online Shield
瀏覽器安全

有冇 CHing 可以俾到意見呀? Thanks!

Avira 好用, 只裝antivirus就夠, 其他可以唔裝.
https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

Avira 好用, 只裝antivirus就夠, 其他可以唔裝.
kbg 發表於 2015-9-21 20:14

thanks C Hing =]

thanks C Hing =]

tintinlee 發表於 2015-9-24 02:37

Avira free 裝埋 browser safety

安卓

安卓
imax 發表於 2015-9-24 14:55

browser safety 什麼來的?

imax 發表於 2015-9-24 02:55 PM

browser safety 怕唔怕側錄架 ?

免費防毒多多少少都有賣廣告,
買付費防毒除開都係一蚊一日,用ebanking都安心d

用緊 PCCW FTTH, 已經包 F-secure ,4 個帳號可用,你係咪用緊PCCW.