電話有邊隻防毒加密軟件好用?

近排睇新聞發現原來用公眾wifi好危險,會比人hack到入部電話到偷資料
想裝返個防毒加密軟件,大家有無好推介?

f secure既freedome應該岩你用,可以加密你既資料,就算有hacker想hack入去你到都睇唔到你既資料,會變亂碼

都唔知邊度黎既software
咩料都無叫人點信你呀
Kenny1997 發表於 2016-10-17 06:25 PM

唔識f-secure邊度黎?
咁識唔識依條友?聽過brain未?好出名個喎

咩料都無,真係叫人點信你呀,串人之前做少少功課先好喎

最佳解決方案,系唔好將重要文件擺響手機內!

回覆  TH30

我對果個咩FREEDOME真係唔識
CHING你如果有認識,不妨都講我聽下 ...
Kenny1997 發表於 2016-10-18 10:10

特登上網搵左比你

我上面都有講,佢會encrypt你既資料,將佢地變成一埋code,就算hacker拎到佢睇到既都只會係亂碼,保障到你既資料唔會流出
同埋佢會隱藏你既Cookies,d網站唔會偷到你資料
其他function你自己睇啦,搵左條link比你
https://www.f-secure.com/en/web/home_global/freedome

最佳解決方案,系唔好將重要文件擺響手機內!
naxingxiao 發表於 2016-10-18 11:59

咁樣係治標唔治本,而家電話唔裝加密軟件就好似屋企打開左度門咁,d人隨時都可以入黎偷野

咁樣係治標唔治本,而家電話唔裝加密軟件就好似屋企打開左度門咁,d人隨時都可以入黎偷野 ...
lovepug728 發表於 2016-10-18 15:26

師兄好似係掉返轉嚟講窩?

naxingxiao 發表於 2016-10-18 15:29

上面位帥兄都有佢既道理既,無理由為左驚人地hack就咩都唔save落電話架,如果部電話係安全既,就咩放咩落去都唔洗怕啦,所以我先話想裝返個咁既軟件

naxingxiao 發表於 2016-10-18 15:29

都係打個底姐,唔通電話咩都唔放咩~