【小紅傘苦主系列】Quick scan 要個幾鐘

續上次小紅傘炒左我個windows
開心大發現原來Quick scan 一次要80分鐘,咁 full scan會有幾恐怖?

續上次小紅傘
開心大發現原來Quick scan 一次要80分鐘,咁 full scan會有幾恐怖?
...
TH30 發表於 2017-2-13 09:33

所以最好咩都未裝, 裝新機之前Scan好啲

睇番你舊post連user.dll都比人改埋又多左d不明user
好明顯係Windows炒到不堪唔死都一身潺啦
你用咩anti virus都掃幾多次都救唔番
除左重裝都冇其他辦法
根本完全唔關avira事
唔好當anti virus萬能

炒windows 睇落似係中毒太深,防毒嘗試解毒不過大爆發死左
定真係好似呢次
http://blog.yam.com/qwe34/article/18191921
幾百萬file 都叫多啦,慢都正常

睇番你舊post連user.dll都比人改埋又多左d不明user
好明顯係Windows炒到不堪唔死都一身潺啦
1597532468000 發表於 2017-2-28 04:08 PM

感謝C兄明察秋毫
user.dll應該是誤刪,不是中毒
我做完system restore救返後都用其他AV cross check過  
不明user是因為裝左RansomFree,那部機不是用小紅傘
兩個帖是是兩部不同的機

回覆 5# TH30

我以為係同一部機tim
如果冇中野可能唔知咩原因系統檔花左都唔奇
會唔會令avira誤刪呢個我唔清楚

但係防毒唔係咩都掃到 唔好信廣告
掃完冇alert唔等於冇中野
始終要自己小心

我要出【小紅傘苦主系列三】了
頭先上上下網,彈個窗出來話update 打得少牙?

你在background up飽佢啦,荒死冇人知咁
我打打下機睇緊戲咪多得你唔少?

我用過一隻黃色AV兩隻綠色AV一隻橙色同另一隻紅色AV
冇一隻會低B到update要彈個window出來

樓主好似scan了六百幾萬個檔案

樓主好似scan了六百幾萬個檔案
coffeebeans 發表於 2017-3-2 05:14 PM

Win7
120GB HDD
唔知算多定少

唔知點解, 好多防 毒 scan好慢