旺角鴻x商場九龍電子偶遇兼出血

大家去過旺角鴻x商場發覺一家叫九龍電子既商鋪, 唔開多過開門長納空租,
有緣見到奇人李先生開門, d嘢如合用又價錢幾合理. 唔系賣廣告 分享勿插.

仔名廠電容5-6蚊

仔廠超薄(唔系0.0x)tape及布tape, 8皮一件

港產AC filter 18蚊

三x鋁合金12cm fan 20皮

臨走仲送USB火牛 報告鉛筆.

話時話果間鋪以前次次去親都吾開,吾知而家如何

回覆 1# 的帖子

師兄,CHEMI-CON同松下品牌既電容非常抵呀!街外閒閒都過十幾蚊粒,有無買多,能否出讓?

What application do you use for the AC filter?

原帖由 edwardfcy 於 2009-8-31 11:40 發表
師兄,CHEMI-CON同松下品牌既電容非常抵呀!街外閒閒都過十幾蚊粒,有無買多,能否出讓?

Sorry. 我也祗買一粒. 不過那裡高壓cap的確很齊. 也有日立等.

原帖由 Simon Chan 於 2009-8-31 14:06 發表
What application do you use for the AC filter?

For general power supply only.

回覆 6# 的帖子

Thanks, I have 2 such filters but do not know when can I use them

NCC cap 我有好多

我買BC都係5-6蚊粒

原帖由 =0=......haha! 於 2009-9-9 21:57 發表
我買BC都係5-6蚊粒

咁又幾平喎  個人覺得籃色BC/西門子用系音響供電好d. 一般Switching Power多用中間NCC及日立先放得落.
Hi volt cap.jpg