救命..關於膽石機問題

考完試 擺左一排冇理過...而家搞埋佢

而家係6922+LM3886

問題黎啦:input->LM3886呢..水面咁靜..冇電流.冇hum聲..好正常

但係加左支tube就乃野啦...勁大電流聲(唔受VR影響)...
支tube同lm3886係分開供電
隔住電流聲都聽到比起咁就3886..D低音已經冇咁硬...暖左好多

我已經對住佢2日...搞唔掂支tube -.-
有冇ching做過膽石?!..有冇黎個問題?!

係唔係個地有問題

回復 2# jamesting

應該係點接?!
我而家咁囉..
tube火牛GND->(470n+10ohm)->落地
lm3886火牛GND->(470N+10hom)->落地
signal cable 都落GND

回復 1# ray08
你個訊號源有無cap家?
燈絲點接?

回復  ray08
你個訊號源有無cap家?
燈絲點接?
rutellor 發表於 2010-1-26 02:22

你個訊號源有無cap家?  <--?!唔明

燈絲而家用住(20v->LM317->6.07v) EI牛

姐係而家係3只牛=.=
燈絲牛冇接大地...

考完試 擺左一排冇理過...而家搞埋佢

而家係6922+LM3886

問題黎啦:input->LM3886呢..水面咁靜..冇電流. ...
ray08 發表於 2010-1-25 23:10

upload你E+整左既電路圖睇

upload你E+整左既電路圖睇
haro2003 發表於 2010-1-26 08:51

冇電路圖....LM3886個棚搭左係個散地到熱
支TUBE就用腳座拉線,,

有無機殼, LM3886 個散熱係V- ,會唔會係個散熱器落左地.......
我之前所講既落地,係線路上要駁落 GND 既地方,通常都只係駁晒係一點,D前輩話咁會靚聲D

回復 8# jamesting

我只lm3886係膠身
冇接input果時
支tube output(R6) 我發覺佢voltage唔穩定
有幾廿mv飄移

我都係用一點落地...

LM3886 背面唔係有金屬的嗎?
你的火牛係點樣.....
有無相可以睇下你依家砌好左個樣