迷你強國白光控制器---埋單都不便宜

未用過正品白光,又買套強國貨試下,埋單將近百五:

迷你 白光 控制器1.JPG

迷你 白光 控制器2.JPG

迷你 白光 控制器3.JPG

用存有充電器之12v5a牛試,室溫升至260度要用30秒,功率約25w,初步用落都不錯 唯一是100%作功升溫時個lcd字符明顯會轉暗,將近設定之溫度時又回覆正常 未知是軟件還是隻牛功率不夠,另有點不明只是兩線駁發熱芯佢點樣可回傳焊咀溫度返mcu呢
迷你 白光 控制器4.JPG

浩祺X 啲玩具好似愈來愈 $$$.............

重未計火牛,搵隻19-24v用啦~  

重未計火牛,搵隻19-24v用啦~
funfunhk 發表於 2012-7-14 08:44

真係會爽好多,好多........

真係會爽好多,好多........
logoff 發表於 2012-7-14 08:53

咁就一D都唔再白菜了兩舊可以買支好好的單支goot雞啦!

hon829 發表於 2012-7-14 08:59

噢,隻牛原來要兩舊咁貴........

問題係一支果 d 有冇 t12 咁好用先, 我未用過

想問下個震動傳感器有冇作用嘎?

[quote有點不明只是兩線駁發熱芯佢點樣可回傳焊咀溫度返mcu呢
hon829 發表於 2012-7-14 01:19 [/quote]

T12內藏好似K-type thermal couple
T12 解剖圖.JPG

師兄睇下啱唔啱用........

Picture 3.jpg

Picture 4.jpg