[操作疑難] 請教一下圖中所見既金屬接駁扣係邊度可以買到?

如上圖一樣,我夾線個邊想駁另一條,但我試過去華輝,但搵唔到,希望有師兄指點

似係Notebook Wifi 天線嗰隻,黃金?

新昌,近西九果間可能有

其實呢粒係隻遙控飛機入面其中一板pcb,  之前炒左扯斷條線, 而呢粒野又無得覆夾, 所以想配返, 上面師兄講個間新昌,係唔係門口部50吋led,  而又好多翻新既電腦parts,  舖入面就係賣d 車用既led 燈個間?如果係,甘我去搵過了,最衰又唔知呢組野叫咩名,想問都唔知點問。。。。

黃金地面個層,有一間賣各式接插的舖頭,賣 2.4G 插頭的可能有。

冷門野9成9市面買不倒倒不如諗下點焊番個頭啦!

http://s.taobao.com/search?q=+IP ... mp;sourceId=tb.item

其實呢粒係隻遙控飛機入面其中一板pcb,  之前炒左扯斷條線, 而呢粒野又無得覆夾, 所以想配返, 上面師兄 ...
eric1214 發表於 2014-12-18 02:46 PM

如果wifi天線接頭合用的話,
執隻$20舊router /wifi卡"湯"左出黎用

其實呢粒係隻遙控飛機入面其中一板pcb,  之前炒左扯斷條線, 而呢粒野又無得覆夾, 所以想配返, 上面師兄 ...
eric1214 發表於 2014-12-18 14:46

紅色交叉位

如果wifi天線接頭合用的話,
執隻$20舊router /wifi卡"湯"左出黎用
TH30 發表於 2014-12-18 22:55

舊router未必有,好多係直接將天線焊係底板上,唔用呢d金屬接駁扣

紅色交叉位
星羽 發表於 2014-12-19 00:13

請問如果以扶手電梯為中心的話, 係近大一個便, 定展昇個便呢, 因為如果係好多線同插頭個間, 間野好細間, 佢D貨基本上都係佢店對面既一排DISPLAY 櫃, 係唔係呢間??

THANKS CHING  

PS. 上面CHING介紹淘寶個D頭都OK, 事關我淨係要線個PART, 都唔駛焊既, 不過佢一毫子都唔駛, 幾個我又唔好意思同人買, 二來運費都蝕死呀....