有6粒1GB SLC NAND FLASH可以點用?

聖誕放假執屋執到有6粒全新1GB SLC NAND FLASH可以點用?
SAMSUNG-K9K8G08U0A
買雙貼USB手指PCBX3定係SSD PCBA?

聖誕放假執屋執到有6粒全新1GB SLC NAND FLASH可以點用?
SAMSUNG-K9K8G08U0A
買雙貼USB手指PCBX3定係SSD PC ...
minki 發表於 2014-12-25 17:08

SSD

SSD
Offer 發表於 2014-12-25 19:04

6X1GB SSD

除非你諗到6GB SSD有咩用,否則都係做手指算喇!

via HKEPC Reader for Android

除非你諗到6GB SSD有咩用,否則都係做手指算喇!

via HKEPC Reader for Android
kelvinhin 發表於 2014-12-26 15:43

6GB SSD係無咩用...但係2GB手指都係冇咩用....

6GB SSD係無咩用...但係2GB手指都係冇咩用....
minki 發表於 29/12/2014 09:20 AM

6GB SSD 可以用黎裝一架 OMV Server 做 system drive 只要 4GB 就夠用.

小弟公司有成箱4GB手指喎,各位ching點睇?可以有咩搞作?

另外點解手指可以做SSD嘅?

回覆 7# penelopeblue

可以派diy版街坊

小弟公司有成箱4GB手指喎,各位ching點睇?可以有咩搞作?

另外點解手指可以做SSD嘅? ...
penelopeblue 發表於 2014-12-30 10:35

4GB手指可以做:

救機手指 : 裝Acronis, Redo Backup, Ghost, .........
裝機手指 : Win XP, Win7, Ubunto, ............

我幫人砌機都會提供救機手指, 有乜事就行recovery.

平平地, 我要二十支啦, 請PM.

另外點解手指可以做SSD嘅? ...
penelopeblue 發表於 2014-12-30 10:35

單粒4GB...拆晒佢....
16貼SSD PCB....64GB SSD
CHING我要16隻