請問有無師兄有玩這個

如題.如有師兄有玩,可否交流一吓心得.

要砌成套好似差不多要$17000
買左第一期就留念就算數

唔知有幾多人買
我0既想法係:
1. 比錢玩係天經地義, 但唔好叫我供住先, 供玩會先有得玩.
2. 年幾後我都唔知佢仲唔仲存在
3. 係個外形比較討好, 反應都唔係話好快. 應該都係用啲平電子野
4. 你比幾十期書我, 但係一樣野都無得玩, 今期得個頭, 下期多隻腳. 成年先可以砌好個外殼, 最重要電子部份係最尾嗰幾期先有.
簡直係一個局, 我得閑去youtube 望吓佢地啲宣傳片算喇. 跟手去逃吓機械人都係幾舊水, 識行識走, 曉跳舞.

唔值咁既價錢,仲有隨時爛尾!

連magazine 都要用層壓式推銷,日本仔已經無運行
十幾年前,小弟見過有相似類型magazine,又係送零件可以做到個機械人之類,最後都係機械人,得O的好簡單電子零件,原全唔係機械人來的
返觀,如果佢有能力出到所寫機械人,佢一早就出左成品賣街,都唔使個個月出少少零件比你,比個希望你可以整到個所謂機械人
世界上什麼最值錢,一係自己條命,第二就係假希望
正正就係賣緊假希望比大家,以為可以整到個機械人
有機會就用銷售說明條例,找人煩下間公司,幾時會有所謂機械人出現

點層壓式推銷法?

十幾年前,小弟見過有相似類型magazine,又係送零件可以做到 ...
raywan 發表於 2015-3-13 12:00

如題.如有師兄有玩,可否交流一吓心得.
cooltaxi 發表於 2015-3-13 03:01

這是神碼 ?

日語 versoin 好像已經出齊了.

Firmware 好像是不可以升級/更新的, 但又這麼昂貴....真的接受不了.

相信整套放1700都未必有人會買!

十幾年前,小弟見過有相似類型magazine,又係送零件可以做到 ...
raywan 發表於 2015-3-13 12:00

又未到假希望咁嚴重
日本版已經出完成套,有唔少買家都砌到完成品
呢隻都算多野玩,廣告片講得出既功能佢都做到(反應快唔快,精唔精確就另一回事)

香港地唔少人高收入人仕,想玩俾錢下,自己砌下機械人,應該都唔少人儲緊期數

不過係係呢度識電子,mechan既大部份人都會覺得,呢件產品性價比不高,投資時間亦好長,玩其他野好過