充電池 得400mah,可唔可以換粒大D ?

本身太陽能燈,粒電得400mah 3.2v ,自已換粒電行唔行得通呢?

搵到粒 1000mah ,唔知得唔得 ,會唔會不support 1000mah ?

http://item.taobao.com/item.htm? ... =i8a5oga4362#detail

thx!

[updated 謝謝]

本身太陽能燈,粒電得140mha 3.2v ,自已換粒電行唔行得通呢? 如果ok 會suggest 買咩電呢?
  ...
gun_Damhk 發表於 2015-3-18 13:58

樓主粒電點睇都唔止140mAh吧…
想要大容量咪搵下14500規格LiFePO4有無高D囉。

本身太陽能燈,粒電得140mha 3.2v ,自已換粒電行唔行得通呢? 如果ok 會suggest 買咩電呢?

...

點解我睇到粒電係 400mAh 嘅

...

呢粒係鋰電, 3.2V 400mAh, 尺寸係直徑14mm x 長500mm一定要返呢隻, 唔係充極都充唔滿電。

呢粒係鋰電, 3.2V 400mAh, 尺寸係直徑14mm x 長500mm一定要返呢隻, 唔係充極都充唔滿電。 ...
smallstar 發表於 2015-3-18 15:12

搵到粒 1000mah 唔知可唔可行

http://item.taobao.com/item.htm? ... =i8a5oga4362#detail

回覆 5# gun_Damhk

大量賣虛標 Ultrafire 電的都是奸商。唔好抱太大祈望粒電有 1000mAh

14500 LiFe4/Li-ion 都係大約6-700mAh 咁上下