[操作疑難] 新手想買示波器 想請教甘多位CHING

新手想買示波器 Rigol DS1102U(最平) 或姐 DS1054Z (睇POST D CHING 話好底用)
唔知甘多位CHING 有冇COMMENTS  如果買DS1054Z 買左後破解定叫店主幫我破解,因為有D人會傾向原裝冇開封過  請指教

回覆 1# poonpoon098

我最近就買了部Rigol DS2072A.
http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D3

聽講李老闆信譽幾好,好多人都會搵佢幫手開箱攪攪。

回覆  poonpoon098

聽講李老闆信譽幾好,好多人都會搵佢幫手開箱攪攪。: ...
vtrchan 發表於 2015-3-27 23:27

你想吾開箱可以叫佢比序號你自己入

回覆  poonpoon098

聽講李老闆信譽幾好,好多人都會搵佢幫手開箱攪攪。: ...
vtrchan 發表於 2015-3-27 23:27

太貴la  ching,..,

新手想買示波器 Rigol DS1102U(最平) 或姐 DS1054Z (睇POST D CHING 話好底用)
唔知甘多位CHING 有冇COMMEN ...
poonpoon098 發表於 2015-3-27 14:21

唔洗諗,一定係買DS1054Z,性價比實在太高了!
你叫店主抄抵破解碼比你自己入,咁原裝箱就唔會開封。

DS1054Z已破解成DS1104Z了,好抵用!

可以自已破解,
http://gotroot.ca/rigol/riglol/

唔洗諗,一定係買DS1054Z,性價比實在太高了!
你叫店主抄抵破解碼比你自己入,咁原裝箱就唔會開封。 ...
msko2003 發表於 2015-3-28 19:05

睇黎都係入1045Z

可以自已破解,
moktaimo 發表於 2015-3-28 21:06

在官方(RIGOL)更改韌體後,我部DS2102A已經無法用這方法破解!