8个小巧可愛的电阻

喺国内论坛买咗套电阻,收货时有惊喜,
电阻外型小巧精緻,电阻是全封闭充油的,
加拿大品牌Guildline……有空先做詳細測試。

喺国内论坛买咗套电阻,收货时有惊喜,
电阻外型小巧精緻,电阻是全封闭充油的,
加拿大品牌Guildline…… ...
lau1900 發表於 2015-4-11 16:12

有惊喜??

呢隻野, 準確度係多少ppm呢?

溫飄又係多少ppm/deg C 呢?

想搵隻 200 (最大240都ok) ohm <+/-0.001%, 4 線電阻來cal 部Pt100 data logger.

卖家从开价一直减到5分2我才出手,预咗成色不好或有问题,但拆箱时眼睛一亮,觉得这外观非常可愛,成色比卖家的图好很多

呢隻野, 準確度係多少ppm呢?

溫飄又係多少ppm/deg C 呢?

想搵隻 200 (最大240都ok) ohm  ...
jwong852 發表於 2015-4-11 16:53

我呢套电阻性能还可以,你如果想找200ohm cal pt100 , 建議你买下图黑色的电阻,10至30元人仔,经标定后非常合你要求。

我得一个垃圾电阻箱

〈題外話〉HKEPC 係香港網站,請尊重,唔好用殘體字吧,好嗎?

〈題外話〉要人地尊重你,你首先要尊重他人……

我唔觉得用"简"体字会唔尊重呢个论坛或任何人

〈題外話〉HKEPC 係香港網站,請尊重,唔好用殘體字吧,好嗎?
BEpsilon 發表於 2015-4-11 17:43

請專重纲友,HKEPC討論區並沒有限制使用文字,但粗口包括同音及人身攻擊均是不容許

版主示

甘繁體字都唔好打....做cd rom最好了