[操作疑難] 航拍飛控板

請問各位CHING
邊隻飛控板好用同穩定
我隻CC3D FPV唔多好控
唔敢飛高,成日都跌
我想買隻有GPS同定高
有咩好推薦同去邊買好啊
hobbyking都幾貴下~~
many thanks

一分錢一分貨;你係當玩具定有project搞?
過萬蚊o既有冇問題?

要穩定, 易控制就要apm,pix....開源飛控,
價錢再上就係零度飛控... (非開源)

但要飛得穏要set pid, apm , pix 預設的pid都不錯.

cc3d 基本就係玩fpv, pid都要set.. cc3d只要求返應快., 不講穏定.

原來樓主玩航拍, cc3d一定唔啱, 仲有cc3d加gps無乜用, 只可以係osd睇到座標..
cc3d加強版(naze32)就可以加定高, 回航..

我諗住買過套
機架http://www.hobbyking.com/hobbyki ... ti_Rotor_Frame.html
http://www.hobbyking.com/hobbyki ... r_Frame_485mm_.html
呢個好睇但唔係我想要果隻(X-4  Quadcopter custom,有加降落架)
飛控想要定高穩定,有人叫我買Naza
其他都未知買咩好

naza good

posted by mobile

我諗住買過套
機架

呢個好睇但唔係我想要果隻(X-4  Quadcopter custom,有加降落架)
飛控想要定高穩定,有人 ...
carlkyo 發表於 2016-4-7 14:56

呢只系700MM轴距, 加上15寸将, 可能有1米X1米..
这个不是标准X机型, 无标准X机型咁穏... 玩FPV会好D,
真的要航拍就要选X6, X8

最終買左呢個
SKY-HERO "LITTLE" Spyder - Motors, Speed Control, Propellers, Naza M V2 GPS & AT9 Receiver

最終買左呢個
SKY-HERO "LITTLE" Spyder - Motors, Speed Control, Propellers, Naza M V2 GPS & AT9 Recei ...
carlkyo 發表於 2016-4-8 12:26

how much full set?

自己組裝?
如果仲未投入太多錢落去的話,其實系買成品dji最好(影像穩定+數字圖傳完勝組裝機).
如果真系要自己砌的話飛控可以考慮naza(簡單易set)或者pixhawk(功能多).
以上飛控都系可以系tb買到.pixhawk仲有其他clone改版添.

最終買左Phantom 3 Professional