八達通經常感應唔到

記得以前冇咁嚴重, 唔知係咪因為多左D信用卡的關係,
定係老化左要換?

Paywave信用卡會唔會有影響

係多左信用卡的關係,所以買塊防磁貼
在八達通後面隔一隔效果真係好好多.

除左信用卡, 你會唔會仲多左其他會員卡? 我張許留山會員卡一同八達通放埋一齊, 張八達通就好多時嘟唔到

你想知係咪八達通老化, 只要你次次都拎張八達通出黎嘟, 如果次次都成功用到即係有其他卡干擾. 跟住就可以試下係邊張卡干擾, 搵到後用防磁貼包住嗰張卡

如果不是銷售版,咪拎去港鐵站票務處免費換過另一張囉!
付按金後,90天後,就可以退回按金。
你話壞/反應差,唔夠90天應該也可以換。

如果不是銷售版,咪拎去港鐵站票務處免費換過另一張囉!
付按金後,90天後,就可以退回按金。
你話壞/反應 ...
Joe_Black 發表於 2016-11-8 21:24

攪左自動增值既八達通可以點?

係多左信用卡的關係,所以買塊防磁貼
在八達通後面隔一隔效果真係好好多.
funfunhk 發表於 2016-11-8 13:01

防磁貼
有師兄話在八達通後面隔一隔
又有師兄話包住八達通
邊一個做法好D?

防磁貼
有師兄話在八達通後面隔一隔
又有師兄話包住八達通
邊一個做法好D? ...
sailoralan 發表於 2016-11-8 21:40

唔會包住張八達通, 你包住左張八達通會令到八達通嘟唔到...

防磁貼係要黎阻隔電磁波
如果你想放張防磁貼去八達通後面隔一隔的話, 你要將張八達通放去銀包最外側, 八達通內側放張防磁貼黎阻隔其他卡, 咁你每次嘟八達通時記得係要銀包放左八達通嗰面去嘟, 用另一面係嘟唔到嘅

但我試過用上面方法都唔係好work (可能我買張防磁貼太cheap), 所以我係用防磁貼黎包住晒其他有輕觸嘅卡, 減弱佢地嘅干擾 (我試過就算包住都係唔會完全阻隔到, 只係減弱左)

我是咁放的.  

我是咁放的.
funfunhk 發表於 2016-11-11 12:55 AM

你呢隻防磁貼邊度有得買?