開箱[MCH-305D II]

早排部 DIY 0~35V 3A Power Supply 年事已高已退休.
原本打算再 DIY 一部的, 但計完數後發覺原來淘係平好多, 而且外型靚仔好多, 所以在淘寶找了一堆資料後決定買部成品機, 新機剛剛琴日到手, 未有時間地獄式測試, 現在先上圖給大家看看.
開蓋後第一個感覺係亂同埋零件好雞, 其實買得平價淘寶機都預咗自行升級零件的.

貨價幾多?運費幾多?

貨價幾多?運費幾多?
Joe_Black 發表於 2017-2-16 21:54
MCH-305D-II 人仔482, 運費 人仔59. <-- 我用集運的

想請教下...用來做咩架...供電?

想請教下...用來做咩架...供電?
chantelise9k 發表於 2017-2-16 22:06
製作電子玩具時的供電器.

小弟會買 2手洋垃圾,實淨好多.

望落都算唔錯喇!係隻環牛唔知係咪銅線牛啫。

低價大路貨好多時係樓下呢款咁樣,要求唔高都可以溉。

唔介意二手洋垃圾嘅話,大牌子設計、用料、穩定性可能好好多。

望落都算唔錯喇!係隻環牛唔知係咪銅線牛啫。

低價大路貨好多時係樓下呢款咁樣,要求唔高都可以溉。

...
dcc2000 發表於 2017-2-23 00:57

呢只用落你就知,當VR起炭後個電壓會跳來跳去,隨時燒野

呢只用落你就知,當VR起炭後個電壓會跳來跳去,隨時燒野
Offer 發表於 2017-2-23 07:17

想問 VR 掣一般用幾耐會失控?

想問 VR 掣一般用幾耐會失控?
tomchen 發表於 2017-2-23 11:19

常用两年左右